אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון - על בסיסי או תואר שני?
אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון - על בסיסי או תואר שני?
אחות מוסמכת
1 תגובות
שלום רב ...
אחות שהיא אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון בסיעוד ובעלת ניסיון של 4 שנים בכירוגיה כללית בבית חולים סורוקה בשביל ההתקדמות בתחום הסיעוד באופן כללי ולעלות דרגה ותפקיד בכיר
האם לימודי על בסיסי ? או............. לימודי תואר שני ואז לתואר השלישי - הדוקטורט ?
* מה שידוע לי :-
לימודי העל בסיסי הן לימודים שנמשכים כ 2.5 שנות לימוד . לעומת זאת .................. תואר שני בסיעוד נמשך כ 2 שנות לימוד .
זאת אומרת ולפי החישוב הראשוני שעלה בראשי שבמקום לעשות על בסיסי של שנתיים וחצי אוכל לעשות תואר שני בסיעוד בשנתיים ואז לתואר שלישי-לדוקטורט של שנה פחות או יותר במקום ״לבזבז״ שנתיים וחצי של לימודי על בסיסי ואז שנתיים של תואר שני ואז שנה של תואר שלישי
שזה בסה״כ מ 5-6 שנות לימוד שזה ... מטורף !!!!!(במיוחד לאישה נשואה ואם לילדים) .
האם החישוב שלי הוא נכון ? מה כדאי ורצוי ? ומה עדייף ? ומה לא עדייף ? אילו מהבחירות כן תקדם אותי בתחום ותעלה אותי בדרגה ותפקיד ?
בברכה תודה.
ש
שני יונגר
קודם לבדוק ואחרי זה ההצעה שלי
שלום,
אחיות המעוניינות להתקדם לתפקידים ניהולים ולתפקידים בכירים צריכים לעשות שני מסלולים עיקריים: מסלול של קורס על בסיסי מקצועי בסיעוד וכן תואר שני בסיעוד. אני חושבת שלפני הכל הייתי בודקת במקום הספציפי בו את עובדת מה יותר חשוב להם (כלומר למנהל המחלקה או התחום) ואז מחליטה כי בסופו של דבר העניין הוא מול השאלה של ההתמחות בתחום המקצועי הספציפי שלך או באופן כללי בהרחבת הידע שלך בסיעוד שאותו תרכשי בתואר שני. אך בכל מקרה כדי להגיע לניהול תואר שני הוא הכרחי ולכן הוא היה הבחירה הראשונה שלי. אבל כמו שאמרתי לך כדאי תעשי בדיקה מול משאבי אנוש או ישירות מול המנהל כדי להיות בטוחה.