שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי המעבדה הרפואית ותואר שני במנהל עסקים - עם התמחות בניהול מערכות בריאות. שוקלת לימודי הסבה לסיעוד ורציתי לברר האם התואר השני מוכר לצורכי שכר. תודה מראש!
נ
נועה סטרוז
הכרה בתואר שני לצורכי שכר
שלום לי,
תואר שני, לא משנה באיזה תחום, תמיד יהיה מוכר לצורכי שכר, גם אם אינך עוסקת בתחום אותו למדת לתואר שני. יש להצהיר על התואר האקדמי, או התארים האקדמיים במקרה שלך, בעת מילוי הפרטים האישיים בטופס 101 ברגע שתשתלבי במקום עבודה בסיעוד (לאחר סיום הלימודים כמובן).
בברכה, נעה
ל
לי
היי נעה, תודה על המענה המהיר! כיום אני עובדת במעבדה רפואית בבית חולים גדול ויכולה להעיד שהתואר השני שלי (מנהל עסקים עם התמחות בניהול מערכות בריאות) לא מוכר... רק תארים בתחומי הביוכימיה, אימונולוגיה וכדומה מוכרים. אני כן מקבלת נקודת זיכוי במס לתקופה מוגבלת אך בזה זה מסתכם. אם התואר השני שלי יוכר לאחר לימודי הסבה לסיעוד זה טוב, ורציתי בהמשך לשאילתי הקודמת לברר האם תואר שני בסיעוד נחשב טוב יותר לצורך קידום...(מאחר והתואר הראשון שלי הוא במדעי המעבדה הרפואית, וכן, אני מודעת לכך שיש פרמטרים נוספים שנלקחים בחשבון לצורך קידום ובכל זאת :-)
תודה מראש!
נ
נועה סטרוז
שלום לי,
כפי שציינתי התואר השני לא בהכרח מוכר לצורכי שכר ממקום העבודה עצמו, יש לדווח עליו בטופס 101 בעת הכניסה לעבודה / חידוש הטופס בינואר של כל שנה חדשה כדי לקבל נקודות זיכוי ממס.
לגבי הקידום, השאלה היא באיזה תחום את מעוניינת להתקדם. אם את מעוניינת להתחיל לעבוד בסיעוד במקום במעבדה רפואית זה יעזור לך אך עבור התפקיד הנוכחי שלך או תפקידים דומים אני א בטוחה שיקחו את זה בחשבון. לעיתים בוחרים אדם ספציפי בגלל שהוא נחשב יותר מלומד (בעל יותר תארים) אך זה לא משהו מובטח ולכן קשה לומר האם זה יעזור לך להתקדם מהנקודה שבה את נמצאת.