1. יכולה להתחיל לימודים על תנאי בשנה ראשונה בגלל שחסר לי רק פסיכומטרי!? 2.אני סיימתי רפואה משלימה בצפון ותוך הלימודים קיבלתי שיעורים אנטומיה 3 שנים אם זה יעזור לי לצמצם בזמן לימודים או בתשלום מבחינת ירידת קורסים!?? 3. מעוניינת ללמוד מאוד מאווווווווווווד ויש לי שני ילדים ורוצה לדעת גם על ימי ושעות הלימודים איך תתקיים.. תודה לכם
נ
נועה סטרוז
לימודי סיעוד
שלום סאפה,
אחלק גם את התשובות לסעיפים כך שתוכל לשייך כל תשובה לשאלה הספציפית שלה.
1. קבלה ללימודים על תנאי (ללא פסיכומטרי) תלויה במוסד הלימודים אליו תגיש מועמדות ובכמות המועמדים באותה השנה. מוסדות לימוד מבוקשים שבהם רשימות המתנה ומועמדים בעלי ציונים גבוהים לא ימהרו לקבל סטודנטים על תנאי. עלייך לבדוק מול מוסד הלימודים בו אתה מעוניין ללמוד מה הסיכויים לקבלה על תנאי.
2. גם פטורים מקורסים מסוימים תלויים מאוד במוסד הלימודים בו תבחר ללמוד ובמוסד הלימודים בו למדת. ישנם מוסדות לימוד שעובדים אחד עם השני או מנהלים קשר אקדמי כזה או אחר ולכן קל יותר לקבל פטורים ואחרים שאינם מכירים במוסדות ללימודי מקצוע שלא מוכרים (כמו למשל לימודי רפואה משלימה). חשוב לציין כי מבחינת עלויות לא סביר שעלות הלימודים תרד בעקבות פטורים כאלו או אחרים.
3. בד"כ בלימודי סיעוד לומדים 4-5 ימים בשבוע מהבוקר ועד אחר הצהריים אך מערכת שעות סופית ניתנת לאחר הקבלה ללימודים וסמוך לתחילת שנת הלימודים.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים ומוסדות הלימוד השונים המציעים אותם.