שלום, אני מעוניינת בלימודי סיעוד אבל פסיכומטרי אין לי ואני לא מעוניינת לעשות ובגרות יש לי בציון 84 רציתי לדעת האם יש איזה מכינה שאפשר לעשות כדי להתקבל ללימודי סיעוד ללא פסיכומטרי ?
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודי סיעוד ללא פסיכומטרי
שלום דורין,
את יכולה לנסות ולהתקבל באחת משתי דרכים: 1. דרך אפיק מעבר ללימודי סיעוד שבו תימדדי על הצלחתך בקורסים של שנה א'. 2. ללמוד לתואר ראשון אחר ולאחר הסיום שלו ללמוסד במסלול הסבה לסיעוד.
השאלה מה הכי מתאים לך לעשות. מצרפת לך הסבר על אפיק המעבר לסיעוד.
אפיק מעבר
תודה לך על המענה בנוגע לאפיק מעבר לפי מה שהבנתי זה מסלול קשה האם זה נכון? כי צריך להשיג ציונים גבוהים ואם לא אקבל הציון הנדרש אז מה עושים אפשר לשפר ציון או לעשות משהו או שהלך עלי וסתם בזבזתי כסף וזמן? והאם במכללת רמת גן מלמדים את הקורסים הנדרשים?
ש
שני יונגר
בעניין האפיק
שלום דורין,
הציונים הנדרשים הם 80 ומעלה. דווקא אפיק המעבר ללימודי סיעוד הוא יחסית נוח בניגוד למסלולים אחרים באפיקי המעבר. אך עם ציון 85 ומעלה אפשר להתקבל בצורה ישירה. ציון 85 הוא לא ציון שאי אפשר להשיג. צריכים ללמוד היטב כדי להתקבל ללימודים לתואר עצמו לאחר לימודי האפיק, ויש לזכור כי המטרה היא לדלג על הפסיכומטרי. ולגבי הציונים אם לא תצליחי כמצופה באחד הקורסים כמובן שתוכלי לחזור עליו. אבל עדיף לעשות מאמץ מההתחלה ולהצליח בקורס הראשון. אני מניחה שבמכללת רמת גן שהיא שלוחה של האו"פ אמור להיות מסלול כזה. אבל כמובן תמיד יש לבדוק כדי להיות בטוחה.