שלום ברצוני לברר האם שווה לעשות קורסים בכל הקשור לעולם התוכנה + שיווק. בדקתי במספר מקומות, ורציתי לדעת האם מכללת נס יכולה להתאים ואיך היא נחשבת בשוק העבודה? תודה
ש
שני יונגר
לימודי שיווק ותוכנה לתעודה או לתואר
שלום יוסף,
למנהלי הפורום אין אפשרות להשיב על שאלות המדרגות מתעדפות או ביקורתיות על מוסדות הלימוד השונים. אנחנו שומרים על ניטרליות בין כלל מוסדות הלימוד מתוך הבנה כי כל אחד בוחר לעצמו את מוסדות הלימוד הטוב בעיניו ואנו מכבדים זאת. לגבי עולם התוכנה, אומר לך בכנות, שיש עדיפות ברורה לאקדמאים בעבודות תוכנה אלא אם אתה מאוד מוכשר בתחום והלימודים האקדמיים מיותרים לך. לגבי שיווק מאוד תלוי באיזה מסלול מדובר, בהרבה מקרים מעסיקים רוצים אקדמאים בתור עובדים אצלם, אך הידע שתרכוש בקורסים לצורך תעודה יכול להיות הרבה יותר פרקטי ועדכני מזה שתפגוש במסגרת האקדמית. לכן השאלה היא מאוד פשוטה, האם אתה יכול לומר לי ולעצמך מהו המסלול שבו אתה מעוניין ללכת? אם תתמקד ותדע לאיזה כיוון אתה שואף קל יותר יהיה להצביע על המסלולים האפשריים לשם.
לימודי תעודה
אני לומד תואר ראשון בתקשורת, אבל אני לא חושב שאעסוק בזה בעתיד, עולם ההייטק יותר מושך אותי ולהשקיע עוד כסף ועוד כמה שנים לתואר אני לא חושב שאני יכול לעשות את זה כרגע. אני יודע שיש כל מיני מקומות שמלמדים קורסים מעשיים שמתמקדים בנושאים שונים. האם בשוק העבודה אדם שמסיים לימודים במכללה והוא עשה אצלם קורס ולא לימודי תואר, יכול להתקבל לעבודות בשוק?