רוצה לקבל מידע על לימודי בטיחות ועריכה לשונית, אשמח למידע נוסף
ש
שני יונגר
קורס עריכה לשונית ושאלה בנוגע לבטיחות
שלום אברהם,
אני מבינה ממך שמדובר בשני מסלולי קורסים שונים בהם אתה מתעניין 1. לימודי בטיחות- במקרה זה ללא הסבר לגבי הקורס בו אתה מעוניין בתחום הבטיחות קשה לי לתת מידע. לכן אשמח אם תסביר איזה קורס בטיחות אתה מחפש. 2. לימודי עריכה לשונית- הלימודים נלמדים גם לצורך תעודה וגם לתואר שני. לימודי התעודה נמשכים בין שנה לשנתיים על פני יום או יומיים בשבוע. אורכם תלוי מאוד ברקע האקדמי הקודם שלך. בקורס תרכוש כלים ביניהם הבאים: אי חפיפה משלבית; ציטוטים; מעתקים סמאנטיים; טעויות לשון; הכרעה בין משלבים; שאילת מילים; טקסטים מן המקורות; הערות שוליים; כללי העברית התקנית; רבדים לשוניים; כללי התעתיק לעברית; דרכי ארגון המילון; העדפת מונחים לועזיים; סדר מילים משובש; חקר שיח העברית החדשה; הפניות ביבליוגרפיות ואטימולוגיה ועוד. את הקורס ניתן ללמוד בין היתר במוסדות הלימוד הבאים: מכללת דוד ילין, מכללת בית ברל, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת תל אביב ועוד. פרטים נוספים על הנושא תמצא בקישור בתחתית התשובה שלי.
תגובה
א.הנושא מעניין אותי. ב.אני בעל תואר שני ורציתי להבין את פוטנציאל התעסוקה של התחום. ג.לימודי בטיחות יכולים להיות בכל תחום.
ש
שני יונגר
סוגים של לימודי בטיחות
שלום אברהם,
אני שמחה שהנושא מעניין אותך, זה הצעד הראשון בל תחום עיסוק בעיני בכל מקרה. לגבי המסלולים השונים, אני מקווה שאצליח לייתר פה רשימה של כולם, אך כמובן לא אוכל לפרט על כולם במסגרת הפורום. תוכל על כל אחד מהם לקרוא כאן באתר במידה ותרצה. התחומים הם: בטיחות באש, בטיחות בעבודה, עבודה בגובה, הנדסת בטיחות, בטיחות גז, אחראי רעלים וחומרים מסוכנים, היגיינה בטיחות מזון במטבחים מוסדיים, קצין בטיחות בתעבורה, מנהל סיכונים, ממונה בטיחות. לגבי פוטנציאל התעסוקה, עיקר תחומים הללו מיועדים לאנשים העובדים בארגונים בהם נדרש העיסוק בתחום והקורסים הללו מהווים אסמכתא רשמית לתפקידם בתחומי הבטיחות שונים. לכן פוטנציאל התעסוקה בתחומים הללו ברוב המקרים הוא כתחום ייעודי למי שכבר קרוב לתחום העיסוק הזה.