שלום, אני בן 40. ומתלבט אם ללמוד או לחפש עבודה. אני עד לפני 5 כשנים עסקתי בתחום המחשבים כטכנאי. נפלטתי ולא הצלחתי לחזור\למצוא עבודה בתחום. ומאז אני עובד באחד מרשתות הפארם.
אני מתלבט אם ללמוד הנה"ח או מחסנאי ממוחשב, כאשר עיקר ההתלבטות זה משך זמן הלימוד, התמקצעות ולהגיע לשכר סביר.
* לאחרונה גם שקלתי אולי לנסות לחזור למחשבים למרות שהתחום התקדם. ** חשבתי ללמוד גם רפלקסולוגיה ועיסוי.
ש
שני יונגר
ניהול מחסן והנהלת חשבונות
שלום אבי,
קיימים קורסים באורכים והיקפים שונים בתחום ניהול מחסן ממוחשב. ישנם קורסים קצרים בני 40-60 שעות לימוד וישנם קורסים מעמיקים ומקיפים בני 500 שעות לימוד. הבחירה במסלול הלימודים צריכה להיות לפי רמת המקצועיות הדרושה לך בסיומם (לשיקולך). משך הקורסים נע בין חודשיים לשנתיים. כך שאתה בהחלט מבין שיש הבדלים משמעותיים בהיקף הידע הנלמד. לגבי השכר בתחום השכר מתחיל בסביבות 5000-6000 ש"ח ולאחר ניסיון יכול להגיע ל9000-14000 ש"ח. הנהלת חשבונות הוא קורס האורך בערך שנה וחצי בלימודים הכוללים מפגש אחד בשבוע. בסופו תעבור מבחנים מטעם משרד התמ"ת המפקח על הקורסים הללו. הקורס הוא להנהלת חשבונות סוג 1+2. לאחריו אפשר להמשיך וללמוד לסוג 3, פיננסית, ייעוץ מס ועוד. השכר של מנהל חשבונות מתחיל הוא 4500-6500 ש"ח ולאחר ניסיון קורסים וקידום אפשר להגיע לשכר של 7000-10000 ש"ח. עם קורסים מתקדמים השכר בהחלט יכול להיות גבוה מזה.