שלום היי אני מור בת 24 מראשל"צ וצריכה את עזרתכם המקצועית אני כבר כמה זמן קוראת כאן בפורום כדי לנסות לראות אם אקבל הכוונה מקצועית גם משאלות האחרים אני רוצה לעשות משהו עם החיים שלי, אני לא יודעת מה השאיפות שלי, אין לי משהו שאני ממש אוהבת במיוחד, אבא שלי אומר לי ללכת אפילו לקורס של חצי שנה ללמוד איזה משהו העיקר שיהיה לי "משהו ביד". אם זה מזכירות כלשהי או איזה משהו אחר העיקר שיקבלו אותי לעבודה משרדית אני אבודה בין עבודה לעבודה והשנים עוברות, שאני קוראת כאן שאלות של אנשים אחרים אני מרגישה פשוט אפס קורס? תואר? סתם ללמוד איזה משהו ולהשתקע שם? עם מי לדבר? איפה להתחיל בכלל???? ראיתי מקודם ששאלת אחרים כמה שאלות כדי שתוכלי לתת להם ייעוץ, אנסה לענות כמה שאני יכולה אין לי מקצועות שבהן הייתי חזקה, אני זוכרת את עצמי מאד שובבה, וחבל... לא אוהבת כל מה שקשור למתמטיקה, חשבון או דברים כאלה. אין לי בגרות מלאה (אני מוכנה להשלים!!!) יש לי קורדינציה טובה, מאד פרפקציוניסט בעבודה וטובה תחת לחץ אני מוכנה להשקיע בלימודים, השאלה מה כדאי? מה יבטיח לי עתיד? תואר? קורס? אולי להתחיל בקורס ואחרי זה ללמוד תואר?! בכלל שווה תואר במדינה הזאת?! אני אוהבת עבודות משרדיות ומסודרות, אך פוחדת להישחק מהר, זה חייב לבוא עם משהו שאני אוהבת ואין לי מושג מה המשהו הזה. אני טובה עם אנשים, בעלת ביטחון עצמי. אובדת עצות ומקווה לא להישאר אפס. מאיפה אני מתחילה?! מצטערת שאני חופרת ככה זה מעציב אותי ממש שאין לי את היכולות להתקדם
תודה רבה מראש שני אם יש משהו שאצטרך לענות עליו אנא הגיבי לי חזרה
ש
שני יונגר
לכי ללמוד ומי את ומה נכון לך
שלום מור,
לפני הכל קצת פרופורציות. אני יודעת מבינה ומכירה את הלחץ שהורים מפעילים על ילדיהם במטרה לנסות ולעודד אותם להפיק מעצמם את המיטב. עם ילדים כמוך, לצערי התוצאה היא הפוכה. מאוד כואב לי לקרוא פעמיים בדברים שכתבת שאת אפס. מי שיודעת ויכולה להתנסח כמוך, היא כל כך הרבה יותר מזה, את פשוט צריכה למצוא את הדרך לגלות את עצמך. אין אדם שלא טוב בדברים ואין אדם שאין לו ייעוד. אבל מה החיים האלו הם כל כך מבלבלים שרבים מאבדים את הדרך המקורים בה היו אמורים ללכת ולה נועדו. לך אני ממליצה מכל הלב ובאהבה גדולה ובאמפתיה גדולה למצבך ללכת לטיפול ולא להתחיל ללמוד כלום כרגע. הטיפול שלדעתי את צריכה הוא טיפול שבו תכירי את עצמך, יש אנשי מקצוע נהדרים בארץ שיודעים לעשות זאת. זה עניין של כמה חודשים בודדים מהיום שאת תהיי במקום אחר, שלם ובעלת אמונה בעצמך ובדרכך. ואז תהיה לך המוטיבציה להשלים את לימודי התיכון שהחסרת ולתת 200% בלימודי התואר הראשון התעודה או כל מסלול אחר שתבחרי ללכת בו. והכי חשוב כשתכירי את עצמך ותביני מה נכון לך וטוב לך לא תהיי מבולבלת. לצערי הרב אני לא יכולה להמליץ כאן על אנשי מקצוע, אבל ממליצה לך מכל הלב לא להתפשר ולמצוא מישהי שתהיה טובה לך. כן אני ממליצה לך ללכת לטיפול אצל אישה ולא אצל גבר, כי מתחושותיי שם תרגישי נוח יותר להרגיש, לשתף ולהיפתח. דבר אחרון, אני חייבת לומר את זה בצורה מאוד נחרצת, את רק בת 24! יש לך עוד זמן להתבלבל ולחפש את עצמך, החיים לא נגמרים מחר, הם אפילו עוד לא התחילו.
אני כאן לכל דבר שתרצי תבקשי או תשאלי.
בברכה, שני
מ
מור
לשני
אני מגיבה עכשיו מאחר ולא היה לי מה לרשום לך לקחתי לתשומת לבי את הדברים שרשמת לי ותודה רבה רבה על ההבנה. אני בהחלט עוד אחזור לכאן ברגע שאעבוד על עצמי קצת יותר הציעו לי ללכת לטיפול, אפילו לכמה שיחות את ממש נחמדה ותודה רבה!!!