שלום, שמי אביטל אני חיילת משוחררת ומחפשת תחומי עניין מעניינים לעסוק בהם וללמוד. אני בן אדם שמאוד אוהב עבודה עם אנשים, הדרכה ויש לי יכולות בינאישיות גבוהות. בנוסף לכך אני מאוד מתעניינת בהדרכה, ייעוץ והנחיה. קראתי על ייעוץ ארגוני וזה נראה לי תחום שמשלב את תחומי העניין שלי. בתחילה חשבתי ללמוד פסיכולוגיה אבל אפשרויות התעסוקה בתואר ראשון מאוד קטנות וכך גם השכר. רציתי לדעת יותר על המסלול שנדרש ליועץ ארגוני ואפשרויות תעסוקה בתחום בתחילה בתואר ראשון ולאחר מיכן בתואר שני. אודה אם תענו , יום טוב :)
ש
שני יונגר
מה ללמוד כדי לעסוק בייעוץ ארגוני
שלום אביטל,
כדי לעסוק בייעוץ ארגוני צריכים כמה גורמים המשולבים זה בזה: 1. תואר ראשון ושני- תואר שני הוא חובה לשם עיסוק בייעוץ 2. ניסיון תעסוקתי למשל מהסוגים הבאים: ניהול משאבי אנוש, ניהול בעסקים וחברות, פיתוח עסקי, ניהול השיווק וכו' 3. אישיות מתאימה- מה שנראה לי בהחלט שיש לך לכן המשימות שלך צריכות להיות: ללמוד לתואר ראשון רלוונטי כמו פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, מנהל עסקים וכו'. ולצבור ניסיון ניהולי וניסיון בעבודה בכלל כבר במהלך הלימודים. ללמוד לתואר שני בייעוץ ארגוני ולהמשיך לצבור ניסיון רלוונטי. לאחר מכן תוכלי להתחיל לעסוק בתחום עצמו בייעוץ.