שני שלום, הנני בוגרת מינהל עסקים במסלול משאבי אנוש תואר ראשון , סיימתי ב 2011 לפני 5 שנים , מעולם לא עסקתי בתחום פשוט נשארתי לעבוד בחברה שבה אני עובדת קרוב ל 10 שנים בתפקיד אדמיניסטרטיבי בכיר , לאחרונה אני רוצה להיכנס לתחום ולשמש את התואר , השאלה איך אני עושה זאת ? מאיפה להתחיל ? חשבתי גם להתחיל תואר שני במשאבי אנוש או ייעוץ ארגוני כי רוב הקורסים כבר שכחתי ובדרך לנסות להשתלב בתחום , בעיה נוספת הינה גילי שהוא 36 , מאיפה בעצם מתחילים ומה הדרך הנכונה ? והאם גיל כזה מהווה מכשול לכניסה לתחום כאשר רוב אנשים הינם אנשים צעירים בכניסתם לתחום , אופציה וספת שעליה חשבתי הינה בכלל הסבה לתחום של עבודה סוציאלית אבל לא ממש ברור לי הכיוון במסלול זה מבחינת השתלבות אודה להכוונתך בסלילת הדרך
ש
שני יונגר
מה את, עובד סוציאלית או מנהלת משאבי אנוש?
שלום אביגל,
לפני הכל אבקש ממך באמת מכל הלב שלא תשימי את עניין הגיל בתור משהו שמשפיע. אחרי הכל לאורך השנים אחרונות את עבדת ועשית כל מיני דברים שאת חייבת למצוא דרך כיצד לנכס אותם לעצמך. אלו כלים והתנסויות שאת צברת לאורך השנים והם לא מבוטלים אל מול העובדה שאת רוצה לשנות את הכיוון שלך בקריירה. עכשיו מכיוון שאת כבר אקדמאית אני חושבת שהצעד הכי נכון לך נכון להיום הוא ללמוד בקורס פרקטי להכשרה למשאבי אנוש ולאחר מכן כשכבר תתחילי לעבוד יהיה מקום ללימודי תואר שני במשאבי אנוש או ייעוץ ארגוני. כל מה שתבחרי ללמוד בשלב זה יהיה לטובתך. לגבי עבודה סוציאלית, השאלה היא אם את אדם שמוכן לשים את כל כולו כדי לעזור לאחרים. אם את כזו וזו המטרה שלך, אז משאבי אנוש הם בכלל לא הכיוון שלך אלא עבודה סוציאלית. היא מצריכה רגישות מאוד גדולה מצד אחד וכוחות נפשיים מאוד גדולים מהצד השני. כי החוויה של העובדת הסוציאלית יכולה להיות לא קלה במקרים שפוגשים בעבודה הזו. האם את יודעת לומר מי את יותר, העובדת הסוציאלית או מנהלת משאבי אנוש? התשובה נמצאת אצלך.
שני המון תודה ובהקשר לשאלתך
שני קודם כל באמת גרמת לי לחשוב ולשים את הדברים בפרופורציה, אני יכולה להעיד שאני בן אדם של אנשים יחד עם זאת אני מתחברת נקרא לזה " אוכלוסיות נורמטיביות " ומאוד קשה לי עם מקרים ואוכלוסיות קשות , אני מזהה את עצמי בהחלט כאשת משאבי אנוש . בנוגע לקורס פרקטי - מדוע את ממליצה על כך ? עקב פער בזמן בין סיום תואר לבין כניסה לשוק של משאבי אנוש על גווניה השונים ומדוע לא להתחיל דווקא תואר שני או שזה לא ייתן פרספקטיבה וראיה מכוונת ומפוקסת כמו דוגמת קורס פרקטי במשאבי אנוש ? תודה רבה על העזרה
ש
שני יונגר
הסבר לסדר העדיפויות שהצעתי לך
שלום אביגל,
פשוט כי את כבר אקדמאית. אני חושבת שכדאי שקודם כל תיכנסי לתחום ורק אחרי זה תתחילי ללמוד לתואר השני שנותן פחות כלים פרקטיים ואורך יחסית פרק זמן ארוך של שנתיים לפחות (תלוי איפה תלמדי). אני חושבת שיש מקום ללמוד לתואר שני במיוחד בתחום משאבי האנוש, כי יש יוקרה לבעלי תארים מתקדמים בתחום. אבל אני גם מאמינה שקודם את צריכה להיכנס לתחום ורק אז להשקיע את מה שנדרש בתואר השני. במיוחד שלמדת לתואר ראשון במנהל עסקים ומשאבי אנוש ובמידה ותלמדי לתואר שני במנהל עסקים ומשאבי אנוש לא יחדשו לך הרבה מעבר למה שלמדת כבר. זה באמת לשם היוקרה. ההבדל יכול להיות אם תבחרי ללמוד ייעוץ ארגוני ואז במיוחד אמליץ לך להתקדם מתוך תפקיד ולא ללמוד ואז להיכנס לתפקיד עם תואר וללא ניסיון בכלל בתחום. שמחה שהבנת מה יותר נכון לך.