היי :) אני שושנה בת 23 ו יש לי שאלה ! אז אני מעוניינת בלימודי רפואה אבל אני קצת סקפטית לגבי אם אני חייבת להתרחק מחברים שלי ו האם אני חייבת ללמוד גם בסופי שבוע ?זאת אומרת האם אלה יהיו 6 שנים של לימודים אינטנסיביים ? ומה בכלל לומדים בבית ספר לרפואה ? מה הוא סגנון חייו של סטודנט לרפואה ? אני אשמח אם תעזרו לי :) תודה רבה .
ה
הדר גולדשמידט
לימודי רפואה
שושנה שלום, מדוע שתתרחקי מהחברים שלך? בגלל שבחרת בלימודי רפואה?? כל בחירה בחיים הבוגרים ברמה תעסוקתית מובילה להכיר סביבה חדשה, דורשת זמן ומשנה סדרים, בטח בגילך שעד היום לא היית במסגרת רצינית תעסוקתית /אקדמאית.
לימודי רפואה דורשים המון, כן. לפעמים תדרשי ללמוד גם בסופי שבוע, אבל זה לא אומר שלא תוכלי לשלב באותו סוף השבוע גם זמן איכות עם חברים, אני מכירה רופאים שהלימודים עברו עליהם די בקלות ולא נדרשו לשעות לימוד מרובות ואני מכירה גם סטודנטים שלא הוציאו את הראש מהספרים.. זה מאוד אינדוידואלי.
לגבי החברים, זה בד"כ הולך יחד, אם החברים שלך חשובים לך כמו שאת להם, אין שום סיבה שלא תמצאו זמני איכות לבלות. אבל קחי בחשבון שכל בחירה שתעשי תרחיק אותך מהם במעט ובאותה הנשימה תכניס חברים נוספים למעגל חייך. זה חלק טבעי מהחיים וההתפתחות של כל אחד.
לגבי ה-מה לומדים, פשוט תעברי על הסילבוס של הפקולטה לרפואה. ובאותה נשימה תבדקי זמני הרשמה, אני חוששת שאת השנה הקרובה כבר פספסת, אבל תבדקי, אולי קיימת הרשמה מאוחרת שאני לא יודעת עליה.