רציתי לדעת בנוסף לגבי תוכנית לימודים של אפיק מעבר! שמעתי לגבי תוכנית זו ורציתי לדעת יותר מידע על תוכנית זו והאם היא מתאימה לי! הבנתי שבאוניברסיטה הפתוחה לומדים תוכנית זו ואז עוברים לבן גוריון אחרי שנה א'. ורציתי לדעת מה אם המקצועות הנלמדות בתכנית זו ובנוסף מה עם תנאי הקבלה? ומתי תוכנית זו מתחילה? ובאילו שעות?
ש
שני יונגר
לימודים באפיק המעבר
שלום נטלי,
קודם כל שכחת לציין את הפרט החשוב ביותר בשאלה שלך והוא, מה את רוצה ללמוד. יש כל מיני אפיקי מעבר אז אני חייבת לדעת לאיזה מסלול את רוצה לעבור. לגבי תנאי הקבלה הדרישה היא לתעודת בגרות מלאה בלבד ולציון הפרק באנגלית בפסיכומטרי או בכל אחת מהבחינות האחרות לסיווג רמת האנגלית כדי לדעת באיזה שלב של לימודי אנגלית עד פטור את נמצאת. לאחר מכן במסלול עצמו לומדים במקביל לבן גוריון את הקורסים של שנה א' באותו התואר כאשר באוניברסיטה הפתוחה קצב הלימודים שלך תלוי במספר הקורסים שתקחי בכל סמסטר. ההמלצה שלי סיימי עם זה במהירות האפשרית. יהיה עליך כמובן לשמור על ממוצע הציונים הנדרש בבן גוריון כדי שתוכלי לעבור, והוא תלוי בתחום הלימודים. מכיוון שמדבור באוניברסיטה הפתוחה, עקרונית אפשר להתחיל בכל סמסטר, אך צריכים להיות בקשר איתם כדי לוודא זאת. כי בכל זאת לא כל הקורסים מתקיימים בכל סמסטר גם באוניברסיטה הפתוחה. שעות הלימוד באוניברסיטה הפתוחה נחלקות לקורסי בוקר ולקורסי ערב שאת תבחרי בהתאם למקום הלימודים האפשרי בקורסים הללו ולנוחיות שלך.