בקשה לייעוץ והכוונה - עבודה עם אנשים, אפשרויות קידום ומשמעות
בקשה לייעוץ והכוונה - עבודה עם אנשים, אפשרויות קידום ומשמעות
שימי
7 תגובות
היי, כבר כמה חודשים שאני לא שקוע במחשבות על מה ללמוד.חקרתי כמעט כל מקצוע אפשרי, ברצינות אני יכול להפוך ליועץ לימודים בעצמי, אפילו הלכתי לייעוץ והכוונה מקצועי בזבזתי מאות שקלים ולהגיד תאמת זה רק בלבל אותי (הם כלליים מידי) אז קיוויתי שאת תוכלי לעזור לי. בעיקרון הכי חשוב לי בעבודה שזו תהיה עבודה דינמית שתכלול עבודה עם אנשים ולא רק מחשבים, שיהיה לי לאן להתפתח, אני לא הבנאדם הכי ריאלי אפשר להגיד אבל אני כן יודע שצריך להשקיע מאמץ כי ברוב המקצועות ההומניים קשה להשתלב בשוק העבודה, כסף זה עניין חשוב עבורי אך לא העיקר. חשוב לי שתהיה משמעות למה שאני עושה, אני אוהב לראות תוצאות. אז אם תוכלי לייעץ ולעזור לי אשמח :) תודה!
ק
קארין
יש המון מקצועות מתאימים
היי, האם חשבת על מקצוע החינוך לדוגמא? לאו דווקא כמורה בכיתה אגב, יש המון אפשרויות לתחום הזה. מעבר לזה, יש את תחום משאבי האנוש, תקשורת, יחסים בינלאומיים, עבודה סוציאלית ועוד.
אם תוכל להגיד פחות או יותר מה היו ההתלבטויות שלך נראה לי יהיה הרבה יותר קל לסייע. בכל מקרה, בהצלחה :)
ש
שני יונגר
תודה
תודה
ש
שני יונגר
מה שאני חושבת שיתאים לך
שלום שימי,
לצערי הרבה מאוד ממכוני האבחון לא נותנים באמת תשובות מקצועיות ברמה גבוהה ומדויקת. וזה חבל מאוד כי מי שמגיעים לייעוץ מהסוג הזה למעשה מוכנים להשקיע כמה שיוכלו כדי לדעת בוודאות מה נכון וממתאים להם ללמוד. אך בפועל הם מקבלים תשובות כלליות מידי שמשאירות יותר סימני שאלה ממה שהיו עוד קודם לכן. לי זה חבל, אך לצערי אני לא יכולה להמליץ על מוסדות שם תקבל תשובה וודאית. ממה שכתבת ותיארת את עצמך, לי אתה נשמע כמו איש שיווק. מבין דברים טכניים ברמה סבירה, אך לא איש טכני במהותו מצד אחד מצד שני עובד עם אנשים עבור אנשים ועושה דברים דינמיים שמשתנים כל הזמן (פרויקטים). כמובן שיש צורך להביא תוצאות ולעמוד ביעדי השיווק של הארגון. לי נשמע שזה יהיה תפור על אדם כמוך. לתחום תוכל להגיע מכמה מסלולים או מלימודי מנהל עסקים והתמחות בשיווק ופרסום, או מלימודי תקשורת עם התמחות בשיווק או פרסום. לאחר לימודי התואר הראשון (ובתחומים הללו מומלץ מאוד גם תואר שני) תוכל להשלים ידע מקצועי באמצעות קורסים לצורך תעודה. אולי אפילו הייתי שוקלת במקומך להתחיל בכל מיני קורסים שכאלו טרם הלימודים האקדמיים כדי שתוכל כבר במשרות סטודנט להתחיל לצבור ניסיון בשיווק. מה אתה אומר?
מנהל עסקים
היי שני, תודה על התגובה. אבל בתור איש שיווק שכנראה יעבוד בחברת פרסום כזו או אחרת אצטרך לשווק דברים שאני לא אאמין בהם ובתור איש עם עקרונות זו תהיה לי בעיה... את מכירה אולי תחום אחר בסגנון שלפיו הצעת לי את הלימודים האלו?
ש
שני יונגר
לך לכיוון של הניו מדיה
שלום שימי,
אם כך אציע לך ללכת לכיוון של ניהול רשתות חברתיות או קידום ממומן של עסקים (PPC) תוכל להיות עצמאי ובחור את הלקוחות שלך. יש פה שילוב של יכולות שיווקיות, כישורי פרסום וטכנולוגיה. והכי חשוב מי שטוב מגיע מאוד מהר לרמות שכר מאוד גבוהות בתחום הזה.
מה אתה אומר? שני
ד
דניאל
עצה מועילה!
לימודים הומניים עם אופק תעסוקתי אמיתי. כנראה רק תקשורת. אבל חושב שבמקום שיש בו התמחות מעשית (שיווק, דוברות, יח"צ, טלוויזיה וכו').