ללמוד קרוב לבית או רחוק - אוניברסיטת חיפה או העברית?
ללמוד קרוב לבית או רחוק - אוניברסיטת חיפה או העברית?
יארה
3 תגובות
אני מתלבטת איפה ללמוד, וההתלבטות שלי בין שני מוסדות ממש טובים ואיכותיים, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת תל אביב.. ועד עכשיו אני יכולה להתקבל לאוניברסיטת תל אביב אבל אצרך ללכת לשם לגור לפחות בזמן התואר, ולאוניברסיטת חיפה אני קרובה אבל אצטרך לעשות פסיכומטרי עוד פעם כדי להתקבל למה שאני רוצה, והיא קרובה לביתי.. הרבה ממליצים לי ללמוד רחוק כדי להיות יותר עצמאית, אחראית, ואווירת לימוד יותר טובה..
מ
מתן
עזרה ליארה
השיקול שצריך לעמוד לנגד עינייך הוא "אווירה סטודנטיאלית" מול האופציה להתחיל את החיים שאחרי עם כמה גרושים בצד. רחוק מהבית=קרוב לארנק. מניסיון חלקי, מאוד לא נעים לצאת לשוק אחרי התואר בלי אגורה אחת מסכנה. במידה והורייך יכולים לעזור לך לעבור את שנות ההתרוששות הללו - רחוק מהבית. אין שאלה בכלל.
ש
שני יונגר
ללמוד קרוב או רחוק?
שלום יארה,
זה כל כך אישי שלך, שלדעתי לאף אדם אין זכות להתערב לך בהחלטה היכן ללמוד והיכן יהיה לך נוח וטוב יותר ללמוד. כי בינינו, אם תרצי לצאת לעצמאות הזו שכולם מדברים עליה תוכלי לשכור דירה בחיפה עם שותפים ולהרגיש את החיים העצמאיים המדוברים. גם בחיפה גרים סטודנטים בדירות שכורות הרי. בשורה התחתונה, אני רוצה לומר לך לעשות רק מה שנכון וטוב לך. בסופו של דבר המטרה האמיתית בלימודים לתואר היא שתצליחי בלימודים ולאחר מכן בקריירה שתבוא אחריהם. לכי לכל אוניברסיטה אם צריך ותראי לאן את יותר מתחברת. עשי מה שאת מרגישה.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
ללמוד רחוק או קרוב?
שלום יארה,
זה כל כך אישי שלך, שלדעתי לאף אדם אין זכות להתערב לך בהחלטה היכן ללמוד והיכן יהיה לך נוח וטוב יותר ללמוד. כי בינינו, אם תרצי לצאת לעצמאות הזו שכולם מדברים עליה תוכלי לשכור דירה בחיפה עם שותפים ולהרגיש את החיים העצמאיים המדוברים. גם בחיפה גרים סטודנטים בדירות שכורות הרי. בשורה התחתונה, אני רוצה לומר לך לעשות רק מה שנכון וטוב לך. בסופו של דבר המטרה האמיתית בלימודים לתואר היא שתצליחי בלימודים ולאחר מכן בקריירה שתבוא אחריהם. לכי לכל אוניברסיטה אם צריך ותראי לאן את יותר מתחברת. עשי מה שאת מרגישה.