היי שמי יערה.. אני בכיתה י״ב וכבר התחלתי להתעניין לגבי העתיד שלי, העניין הוא כזה, יש לי רמה מאוד טובה באנגלית (5 יחידות ממוצע 98) וחשבתי ללמוד גם אנגלית באוניברסיטה (לא רק תואר ראשון) ואני ממש לא מעוניינת לעשות הוראה ולהיות מורה, חשבתי להמשיך את הלימודים שלי לתואר ראשון ושני ודוקטורנט ואולי לפרופסור ואז להיות מרצה, (מכללות , אוניברסיטאות..) הציעו לי גם לאחרונה לשלב את האנגלית עם יחסים בין לאומיים או מדעי המדינה, ואני טיפוס מאוד חברתי בגלל זה חשבתי שיתאים לי , השאלה שלי האם זה כדאי? להיות שגרירה או לעבוד במשרד החוץ וכדומה.. ואם אפשר לדעת במה אפשר לעסוק כשיש רמה מאוד טובה של אנגלית (כמובן, אחרי תואר שני לפחות) ...
כמו כן, רציתי לדעת, עם רמה טובה באנגלית, במה אפשר לעסוק? לימודי אנגלית עד לדוקטורנט, במה אפשר לעסוק חוץ מלהיות מרצה במכללות ואוניברסיטאות?
ש
שני יונגר
תואר ראשון באנגלית ומה עוד
שלום יערה,
האמת היא שאת מאוד צעירה מכדי לדעת אם יכול להיות נכון ומתאים ומעניין לך לעבוד בשגרירות. זה מצריך בין היתר גם אישיות מיוחדת שמתאימה לכך ואני כמובן לא יודעת עליך דבר, אז בוודאי שאינני יכולה לחוות דעה. לגבי כל השאלות שלך בעניין האנגלית. היא נחשבת בעיקר ככלי עבודה לאנשי מקצוע מתחומים שונים ופחות לתחום העיסוק המרכזי שלהם. למשל אנשי עסקים, אנשי מחשבים וכו'. לכן אני כן בעד שילוב של לימודי האנגלית שלך עם תחום נוסף שלמשל מדעי המדינה יכול להיות תחום נהדר, או תחומים כמו מידענות או כל תחום שמצריך אנגלית ברמה גבוהה. בסופו של דבר כל החלטה שתקבלי צריכה לנבוע ממה שתרצי לעסוק בו בעתיד. והכי חשוב שמסלול עיסוק זה יתאים לך התאמה מלאה. אני אבין אם את לא ממש בטוחה מה נכון לך בשלב זה בגיל 18. את תדעי יותר בעתיד, כלומר תדעי יותר לאיזה כיוון ספציפי ללכת או במה להתמקד. כרגע זה באמת לא הכרחי.