אני עדיין לא יודע מה ארצה לעשות כשאהיה "גדול". יש לי כיוון כללי, ואני מעוניין לעזוב את הסביבה המוכרת- ללכת למכללה רחוקה עם אווירה טובה, ללמוד משהו שנראה לי כיף ולפתח את עצמי שמה.
או ללכת למכללה קרובה לבית ברמה יותר טובה ומסלול יותר מכוון, אך ללא ההווי הסטודנטיאלי ונגד הלב?
א
אלה
מוסד לימודים מרוחק יותר
ברור שללכת על מוסד לימודים מרוחק יותר, מכירים אנשים חדשים, צוברים חוויות. זה שונה לגמרי מאשר להישאר בסביבה שלך. זו ההזדמנות שלך ליהנות באמת מהחיים הסטודנטיאליים.
ת
תום כהן
תגובה
זה בדיוק מה שאני מחפש. אני מאוד רוצה ללמוד במכללת כנרת, תקשורת או תיירות - לא החלטתי. אבל הדאיגו אותי לגבי הרמה.
אני ללא ספק מחפש אווירה סטודנטיאלית, אבל גם רוצה שהרמה הלימודית תהיה מאתגרת מספקת, ושתתן לי כלים.
א
אלה
תשובה
אפשר לשאול מה המכללה הנוספת שאתה מתלבט לגביה? כי אם היא באותו סגנון אז אין התלבטות כ"כ. בסופו של דבר, זה מאוד תלוי במה שתבחר ללמוד. ספציפית לגבי לימודי תקשורת אני יכולה לומר לך שהמכללות נותנות הרבה יותר מאשר אוניברסיטאות. בתחום ההנדסה למשל אולי הייתי כן הולכת לאוני'.
ת
תום כהן
תגובה לאלה
אם זה ניהול ותיירות - אז כנרת. ממש יש לי חשק ללמוד שם. יש לי תחושה שאני הולך להתפתח ולפרוח שם כאדם.
אם זה תקשורת, אמרו שיש מוסדות יותר רציניים ועל רמה ב*חומר הלימודי* כמו הרצליה או אריאל...
ש
שני יונגר
מה הסיבה לבחירה באחד משני המסלולים הללו?
שלום תום,
האם תוכל לספר לי למה תרצה ללמוד כל אחד מהמסלולים הללו? מה המטרה שלך בלימודים כלומר איזו עבודה או תחום עיסוק תרצה בעתיד בהקשרים הללו. מה אתה אומר?
בברכה, שני
ת
תום כהן
תשובות
תמיד הייתה לי משיכה כמעט מיסטית למלונות ושדות תעופה (אני חושב שהייתי נווד בגלגול הקודם) אני גם מאוד מאוד אוהב לארח, לפגוש אנשים חדשים כל יום. אני לא יודע אבל עד כמה אני גם אהנה לנהל דבר כזה.
לתקשורת- אני פשוט מאוד טוב בזה, ועוד שהייתי קטן יזמתי כל מיני פרוייקטים (הקמת תחנת רדיו פיראטית, הפקות סרטים בבית ספר, אפילו התקבלתי למגמת תקשורת 20 תלמידים מתוך 200 שנבחנו)- בקיצר אני טוב בזה.
אני מאוד מאוד מתלבט. מעבר לכך, חשוב לי שהמעונות יהיו מגניבים, שתהיה רמה גבוהה של סטודנטים, אבל גם אווירה ביתית ולא פלצנית. שיהיה מקום שכיף לגור בו ואני אוכל גם למצוא עבודה לצד הלימודים
ת
תום כהן
נרשמתי לתואר ראשון
אני רוצה להודות לשני יונגר ולשאר אלו שהשקיעו בתגובות לשרשור שלי. אני רוצה לעדכן אתכם שנרשמתי ללימודי תקשורת במכללת כנרת.
תודה לכולם
ש
שירה הורוביץ
תגובה
תום שלום, אני גרה בתל אביב ולומדת תקשורת במכללת כנרת. נכון, המכללה לא ברמה הכי גבוהה אבל המסלול קטן ויש יחס אישי רציני לכל אחד. המרצים באמת מכירים את השם שלך ואתה לא סתם עוד אחד. יש לי גם חברים שלומדים מלונאות ניהול ותיירות ובמקרה הזה התואר במכללה הוא אחד הנחשבים בארץ. לכל שאלה אתה מוזמן לפנות אליי בכיף :)
ת
תום כהן
תגובה לשירה
וואי יש לי מיליון שאלות... את מגיעה כל יום מתל אביב עד הצפון?
ש
שירה הורוביץ
תגובה לתום
מה פתאום זה רחוק ממש כמעט שעתיים נסיעה. אני גרה במעונות של המכללה אבל עוברת לקיבוץ בשנה הבאה. אני גם עובדת בצמח שזה מרכז קניות קרוב מאד למכללה. אני חוזרת הביתה פעם בשבועיים בערך.
ת
תום כהן
שאלות
למה לקיבוץ? (שמעתי שהמעונות החדשים ממש שווים)
מה את רוצה לעשות אחרי התואר? איך עובר לך הלימודים? האם הם מספקים?
האם את מכירה אנשים שלומדים תיירות שיכולים לחוות דעת על המסלול?
תודה.
ש
שירה הורוביץ
תגובה
המעונות ממש שווים הם חדשים ויפים אבל מיציתי קצת, אני רוצה לחוות גם עוד דברים שלא יהיה לא את הצ'אנס לעשות בעתיד. אני מציעה לך לעשות בהתחלה את מה שאני עשיתי שנה ראשונה במעונות עם נחיתה רכה ואז להתחיל להתלבט. הלימודים מאד טובים חברה הכי טובה שלי לומדת בבינתחומי ולומדים אותם נושאים ויש לנו גם מרצים במשותף עם הבינתחומי והמכללה למנהל. מה הכוונה אם הם מספיקים? כן יש לי הרבה חברים שלומדים שם והם מאד נהנים, זה קצת קשה כי זה משלב גם מנהל עסקים אבל בראייה כוללת הם מאד מרוצים. יש לך בתואר הזה אפשרות להתמקד או בתיירות או ממלונאות. אני מציעה לך להסתכל אפילו באתר של המכללה לראות מה יש בכל בתואר.
מ
מתן
עזרה לתום
היי תום, אשתי למדה במכללת כנרת תקשורת בתואר ראשון. אני נולדתי באיזור, וכך למעשה הכרנו. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל.. אשתי המשיכה אח"כ לתואר שני, והיה לה מאוד מאוד קשה למצוא עבודה (גם זה רק בזכות המעבר שלנו למרכז). השכר מאוד מאוד נמוך. מדי פעם היא נפגשת באופן אקראי עם חברים שלה מתקופת מכללת כנרת וכולם מתלוננים שאין להם עבודה בתחום. מצטער להיות האיש שמוריד קצת ההתלהבות, אבל הייתי ממליץ לך בחום לשקול כיוון אחר.
ת
תום כהן
תגובה למתן
מתן, תודה על האינפורמציה - מעריך זאת מאוד. מה אשתך רוצה לעשות? מה היא אוהבת?
התואר לא אמור לסדר לך עבודה. אלא אמור לתת לך כלים ולפתוח לך את הראש. אני ממליץ לה לעבור גם סדנאות וקורסים בהתפתחות אישית.
גם מישהו שלמד הנדסה תעשייה וניהול, אבל הוא בעצמו לא יודע מה הוא רוצה.. במה הוא טוב.. הוא לא יודע ליצור את הקשרים או ליזום פעולות בחיים שלו.. הוא לא ימצא עבודה..
אני מכיר אחד אישית שלמד הנדסה תעשייה וניהול ועובד בתור מחסן. תואר זה רק חתיכת דף, אתה צריך הרבה מעבר לזה כדי להצליח.
מ
מתן
תשובה לתום
אז שוב היי תום, מסכים עם חלק מהדברים שכתבת, עם חלק פחות. יתכן והחסרתי מעט פרטים. אשתי ואני סיימנו את התארים לפני כ-5 שנים. כיום אנחנו בני 30 בשלב העבודה השניה אחרי התואר, כך שנושא השאלה "מה היא רוצה לעשות" כבר די מאחורינו. יתכן ולא לגמרי הבנתי את כוונתך, אז רק אשאל כך: האם הנושא אותו פתחת הוא נטו התלבטות איפה כדאי ללמוד ומה, או שכחלק משיקוליך ישנה גם הסתכלות לעתיד הרחוק יותר של חייך, כלומר מציאת עבודה מסודרת, טובה ובעלת שכר מכובד (באופן יחסי, כמובן). כעת אפרק את תשובתי לשתי האפשרויות: א. אם אתה בסה"כ רוצה לדעת איפה כדאי להעביר את התואר בכיף וסבבה, עם אווירה סטונדטיאלית וכו' - אז בהנחה שגדלת בסביבה עירונית שרחוקה מאיזור הצפון אז בהחלט הייתי ממליץ לך ללכת על מכללת כנרת - ישנם הרבה סטודנטים, ישנם מספר מקומות יציאה ובילוי נחמדים (לא הרבה, בכל זאת פריפריה), סביר שתעשיר את חיי החברה והמין שלך, ותקופת המבחנים תעבור עליך יחסית בנעימים. הייתי ממליץ לך להשכיר לך דירה באחד הקיבוצים ולא במעונות, אם תרצה סיבות לכך אשמח לפרט. ובשורה התחתונה אתה באמת תחווה איזושהי חוויה אחרת ושונה ממה שהורגלת עד כה בחייך. אופציה ב' - אם ברצונך גם להסתכל על העתיד הרחוק יותר, גש ללמוד מקצוע יותר "פרקטי" ושימושי. כי בתחום התקשורת קשה למצוא עבודה, וגם ברי המזל שכן מוצאים מתגאים בשנותיהם הראשונות במשכורות מגוחכות.
מה שכתבת על ליזום פעולות בחיים שלו וכו' הוא נחמד ויפה. אבל קצת מעיד על תמימות. תמימות שאופיינית לשלב של לפני תחילת התואר והרבה לפני שלב שליחת קורות החיים כבוגר תואר ראשון. שלא יישמע כאילו שאני מזלזל, חלילה. גם אני הייתי בשלב זה, והוא חלק בלתי נפרד בהתפתחות של "האזרח הקטן" במדינתנו. ולסיום, כדי להמחיש את הנקודה האחרונה, שמע את "רוק 30" של טונה ביוטיוב. אתה לא רוצה להגיע למצב כזה (שבו נמצאים מרבית בני גילי כיום בישראל). *במידה ותרצה הרבה יותר פרטים אשמח אם הנהלת האתר תעביר לך את כתובת המייל שלי. פשוט לא נמצא באתר הזה באופן יומיומי. בהצלחה!
ת
תום כהן
תאר לך
עוז זהבי או גל גדות היו מעלים שאלה דומה, ואתה היית עונה להם: "אל תלמדו תאטרון- אין בזה בכלל פרנסה, תבחרו משהו פרקטי"- תאר לך הם היו מקשיבים לך :) נקודה קטנה למחשבה.
ועכשיו לעניינינו, אני מניח שייעצת לי להשכיר דירה בקיבוץ בגלל שיהיה לי שם יותר חופש פעולה (בילויים\אורחים), אני טועה?
ש
שני יונגר
לכל אחד סט שיקולים והעדפות משלו
שלום אלה,
אין תשובה בסגנון של נכון או לא נכון במקרים כאלו. לכל אדם סט שיקולים שונה משל האחר ולכן הוא מתעדף את הדברים מעט אחרת. צריכים עם כל זאת גם לזכור כי המטרה בסופו של דבר בלימודים היא התעסוקה בסופם. זה המקור ושם לב כל העניין. אני מאוד בעד אווירה סטודנטיאלית טובה, אבל היא לא חזות הכל.
בברכה, שני
מ
מיכל
לאיזה כיוון ללכת
תום, העצה הכי נבונה ובונה הינה להגיע למוסד לימודים, להתרשם, לחוות את האווירה , לשוחח עם הסטודנטים, סגל המרצים, לראות תכניות לימוד , זו הדרך הכי נכונה לחוות ממש את המוסד שיהיה בהצלחה
ש
שני יונגר
מספר שאלות מנחות
שלום תום,
השאלה של נטיית הלב היא שאלה שאני תמיד שמחה לענות עליה. אבל השאלה שאתה שואל, חשובה ככל שתהיה לא עונה על השאלה הכי חשובה של נטיות הלב שלך והיא מה אתה רוצה ללמוד ולעסוק בו בעתיד ומה בעצם יעשה אותך מאושר. אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות ונתקדם משם: 1. באלו מקצועות היית חזק בבית הספר 2. באלו מקצועות היית חלש בבית הספר לפני שתמשיך הלאה חשוב רק אם היית * חלש או חזק במקצועות מסוים האם זה היה תלוי מורה (מורה טוב או גרוע) 3. תחביבים? 4. כישורים וכישרונות מיוחדים? 5. משיכה ברורה לתחומי עניין שלך 6. כמה אתה רוצה ומוכן להשקיע בלימודים (שנים, כסף זמן וכו') 7. יכולות ייחודיות שלך האם יש כאלה? (יחסי אנוש, טיפול באחר, יכולת ניתוח אנליטית, יכולות כתיבה, הבנה של תהליכים מורכבים, הבנה בכסף וכו') 8. איך תתאר את אופי העבודה שמתאים לך (משרדית 8-5, עבודה בחוץ נסיעות וכו', עבודה עצמאית, עבודה בצוות, עם או בלי אנשים וכו') 9. התנסויות עבר (גם אם נראות לך לא משמעותיות) בעבודות או התנדבות שבהם יכולת לזהות מה אתה אוהב יותר או פחות- גם שירות צבאי זה טוב 10. משהו נוסף שהיית רוצה לספר לי על עצמך שיכול לעזור לי להבין מה נכון לך.
אשמח לשמוע, שני
ת
תום כהן
תשובות
אני חייב להקדים ולומר שסבלתי מבעיות רגשיות רבות בגיל ההתבגרות ונמנעתי להגיע לבית ספר, שלוש שבועות לפני הבגרות למדתי בעצמי לבגרויות בעזרת מיקודים ומורים פרטיים.
1. בכלכלה הוצאתי ציון טוב, בהיסטוריה\אזרחות\פסיכולוגיה. מתמטיקה עשיתי 3 יחידות - מאוד מאוד קל השגתי 100 2. לא רלוונטי- המקצועות שהשגתי ציונים נמוכים כמו תנך וספרות- זה מקצועות שלא אהבתי אז לא למדתי אליהם (למרות שהוצאתי עובר) 3. לא משהו במיוחד. אני נורא אוהב יזמות, שהייתי נער אהבתי לעצב בפוטושופ, שידרתי ברדיו פיראטי, אהבתי לערוך סרטונים. 4. כושר ביטוי ותקשורת בין אישית גבוהים 5. הומני מאוד 6. אני מוכן להשקיע בעצמי אין סוף כסף וזמן- 7. יכול טיפול הקשבה וייעוץ לאנשים, כושר ביטוי גבוה, תקשורת בין אישית גבוהה, יכולת ניתוח והבנה של טקסטים 8. עבודה עצמאית אבל עם אנשים (לקוחות\קולגות) 9. עבדתי בעבודות מזדמנות שלא הסבו לי סיפוק רב. למרות שהיו עבודות שהיו כלולות בסדר וארגון ועבודה עצמאית שדי אהבתי. יש תחום שאמנם לא עבדתי בו אבל אני נורא טוב בו - אני מאוד אוהב להדריך.
תודה.
ש
שני יונגר
לך ללמוד תקשורת שיווק ופרסום
שלום תום,
אתה לגמרי בעיני אדם שצריך ללכת לכיוון של עולם התקשרות, השיווק והפרסום. אני אומרת לך ללמוד לתואר ראשון בתקשורת ותראה לאן תימשך בהמשך הדרך כי האופציות רבות כל כך אחרי כן שפשוט תוכל להתמקד במה שאתה הכי מתחבר ואוהב. גם ההדרכה היא חלק מהעולם הזה. בקיצור מה שהיה נכון לך בתור תלמיד מיכון במגמת תקשורת, נכון גם היום. לך ללמוד תקשורת וחפש את הנישות בתוכות שאתה הכי מתחבר אליהן.