שלום, אני בן 33, יש לי תואר ראשון בהנדסת מחשבים ואני עובד בהייטק. אני מעוניין לעשות הסבה למשהו שיותר משלב הדרכה או ייעוץ, וזאת מכיוון ואני אוהב להסביר ולהרצות וכן לסייע לאנשים. האם יש אופציות נוספות שיכולות להתאים לי מלבד הוראה? תודה!
ש
שני יונגר
אפשרויות נוספות להתחלת קריירה של מרצה מקצועי
שלום שלומי,
קודם כל, האם יש מקום ללמד את הדברים בהם אתה עוסק כיום? אולי אפילו תוכל להתחיל במסגרת הארגון בו אתה עובד כיום, כדי להשתפשף. אני גם הייתי בודת לגבי עבודה כמרצה באופן חלקי לפחות במכללות ההייטק השונות. אולי הידע שלך יכול להיות רלוונטי להן. אם אתה רוצה לשנות לחלוטין כיוון גם זה טוב, אבל אתה בהחלט חייב קודם כל להחליט מה אתה רוצה ללמד ובאלו מסגרות ומשם תמשיך הלאה.
בברכה, שני
ש
שלומי
הכוונה לייעוץ קריירה
שלום שני, תודה רבה לך! אתם עושים עבודה מבורכת!
אין לצערי אפשרות להרצות במסגרת העבודה, ולגבי הרצאות במכללות דרוש לשם כך תואר שני וזו גם עבודה לא קבועה (דבר שחשוב לי מאוד). אני אוהב ללמד כל דבר, ועם כל הצניעות אני גם חושב שאני טוב בזה. אשמח לשמוע עוד רעיונות ממך או אולי גם אם תוכלי להכווין אותי למקומות של ייעוץ קריירה שיכולים לעזור לי. תודה! שלומי
ש
שני יונגר
ייעוץ ואימון לקריירה הם רעיון מעולה
שלום שלומי,
אומר לך כמה מילים לגבי העולם של ההרצאות באופן כללי. זו אף פעם לא עבודה קבועה והיא כמעט תמיד עבודה של פרילנסר אלא אם אתה הופך להיות חלק מצוות שירותי אנוש בארגונים שבו אתה מנהל הדרכות בתחום המקצוע שלך. ואת התפקידים הללו קשה יותר למצוא ללא ניסיון. לכן אני חושבת שכדאי שתשקול לעבוד כמרצה במכללות פרטיות, שם ואר שני אינו הכרחי אלא ניסיון ואיכות של מרצה. לגבי ייעוץ קריירה, אסור לי לתת המלצה ספציפית, אך אמליץ לך לשקול למשל לפנות לכיוון של ייעוץ והכוונה ביומטרי או ללכת למאמן שעובד בכל מיני שיטות כגון שיטת התדר. אימון בכלל הוא תהליך נכון מאוד בעיני לקבלת החלטות להתוויית דרך ולקביעת מטרות ישימות. חשוב על זה.