שלום לכולם :) אני ממש מתלבטת אם ללמוד את זה או לא. שמעתי על הרבה אנשים שבסופו של דבר לא מוצאים מה לעשות עם התואר הזה וזה מלחיץ אותי שאני אבזבז שלוש שנים ובסוף לא יצא לי מזה כלום. אשמח לשמוע עצות :)
ש
שני יונגר
ההמלצה שלי לבחירת המסלול הנכון לך
שלום ג'ני,
אני לא יכולה לומר לך ללמוד או לא ללמוד לתואר ראשון מהסיבות שמנית פה כי בעיני זו נקודת מבט לא נכונה לגבי לימודים בכלל. הרעיון הוא שאת צריכה לבנות לעצמך חזון מקצועי. כזה שלפיו את תלכי ותתווי לעצמך את כל המסלול החל מהלימודים לתואר עצמו בהמשך כל מה שתעשי בעוד תהיי סטודנטית, ממש עד לרמה של בחירת הארגונים להתנדבות ולמלגות כדי שאלו יתאימו לך לתכניותיך לעתיד וכמובן עבודות סטודנט וכו' וכו'. הסיבה שאני כותבת לך את זה היא מאוד פשוטה, למרות הבקשה המסובכת לכאורה. העולם היום הוא כזה דינמי והכל בו זז מהר, לכולם כבר יש ניסיון שהם רכשו ולך אולי לא ברור איך הם עשו את זה. אלו לא מאפשרים לנוח על זרי הדפנה במהלך הלימודים לתואר ראשון ולהמתין שמשהו יקרה ומישהו ימתין לך בזרועות פתוחות בסופם, אלא את חייבת להיות אקטיבית בכיוון שתקבעי לעצמך מראש. לכן אני תמיד ממליצה ללכת לייעוץ והכוונה ללימודים, אבל משהו רציני שתקבלי בו תשובות ברורות ומוגדרות. מבחינתי זה לא חייב להיות מכון לאבחון שלצערי רבים מהם נותנים תשובות כלליות שכמעט כל אחד יכול היה להגיע אליהן בעצמו אלא ניתוחים יותר מעמיקים של יועצים עסקיים ויועצי קריירה שיודעים לעשות עבודה מעמיקה של השאי]ות והחלומות שלך אל מול המציאות והרצונות שלך או אפילו עבודה עצמית לאחר אבחון כמו אבחון ביומטרי שהולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות כי הוא מאבחן 360 מעלות לגביך (גם אשיות, גם יכולות וגם חולשות וחוזקות וכו'). תבחרי בדרך שהכי נכונה לך, השקיעי בזמן זמן וכסף, שאת כבר רואה ויודעת שלא יחזרו אם תבחרי לא נכון. ואז אם תבחרי ללמוד יחסים בינלאומיים מדעי המדינה או כל מסלול אחר התכונני בתוכנית ברורה מראש לגבי מה שתרצי להשיג ואיך תעשי זאת.