אני בן 31, כיום שנה שלישית במחלקה להנדסת חשמל בתא.. התחלתי ללמוד מאוחר עקב טיול ארוך , שנה של השלמת בגרויות ופסיכומטרי ושלוש שנים בהם עבדתי כיום אני שנה שלישית בתואר כשהציון הממוצע שלי הוא 70 ולמעשה אני חוזר על קורסים משנים קודמות, כ4 קורסים לאחר שהיו לי כבר 3 קורסים אחרים עליהם חזרתי אני כיום על תנאי וחייב לקבל ציונים גבוהים וממוצע של 80 בסמסטר זה עמ להשאר בלימודים
הלימודים אינם מעניינים אותי, הכמות הרבה והרמה של המתמטיקה איתה אני נאלץ להתמודד מקשה עלי מאוד גם להבין וגם לרצות וללמוד את הקורסים כאמור אני בן 31 וכבר 3 שנים באוניברסיטה (זא - אם הייתי הולך על תואר פשוט ולא יוקרתי כמו הנדסה כבר הייתי מסיים)
מול זה עומדת העובדה שאיני צעיר, יותר מחצי מהתואר עברתי ומעל הכל - אני לא מסוגל לוותר ולומר "לא מסוגל" עניין של אופי (רק שכשאני יושב מול אינטגרל שהפתרון שלו נמשך על 4 עמודים אני באמת לא מבין מה אני עושה פה)
אני מקווה כרגע לסיים תתואר בשיניים (אם אני אצליח) יש עיצה ? אולי תאירי את עיניי ותצביעו על נקודות שאני לא רואה
אציין רק גם כי אני עובד במהלך הסמסטר (אחרת אין לי כסף כל שנה עולה לי בערך 100 אלף שח שאני חייב להכניס ב12 חודשים.אין לי מאיפה לקחת ככה שאני חייב (!!) לעבוד) מעבר לזה, עניין הבושה - כבר 4 שנים לומד (כולל בגרויות ופסיכו) ולא מתקרב לתואר..
לא יודע מה לעשות ואיך להמשיך
תודה
ה
הדר גולדשמידט
תמריץ לסיים את התואר ..
דניאל שלום, נתחיל בזה שאין שום בושה במשך הזמן שלוקח לך ללמוד!!! כל הכבוד!!
חבר טוב שלי סיים שנה שעברה את התואר, הוא אומנם למד בפתוחה, מה שאיפשר לו למשוך, אבל תאמין לי שהוא לא חיפף וגם כמוך נאלץ לחזור על קורסים, בשל עקשנות ובחירה לא מתאימה במקצוע יוקרתי, כל זאת ב-7 שנים! בלי ענייני בגרות ופסיכומטרי . אני דווקא חושבת ההיפך, שעצם ההתמודדות והעקשנות, לא משנה מאיפה מגיעה, חיובית לגמרי :)
אתה לא ממש מעלה פה שאלה, כתבת שתנסה בשיניים לגבור על הקשיים.. האם בדקת, אם מה שלמדת מכסה על לימודי הנדסאי? ואז אולי תוכל לעשות הסבה אקדמאית מקוצרת לתואר ראשון? זה עדיין ייקח לך יותר זמן מסיום תואר מהנדס, אבל בלי חריקת שיניים.
מה כן מעניין אותך? אם לא היית עושה את הבחירה היוקרתית של הנדסה, במה היית בוחר? אולי אצליח למצא עבורך מכנה משותף שיתן לך תמריץ לסיים את התואר הנוכחי..