הנדסאי תקשורת מערכות טלוויזיה וקולנוע - זקוק לכל העזרה שבעולם !
הנדסאי תקשורת מערכות טלוויזיה וקולנוע - זקוק לכל העזרה שבעולם !
אבי
1 תגובות
שלום רב,
נכון שכותרת ההודעה שלי נראת דיי קיצונית, אבל המצב הוא אפילו הרבה יותר גרוע ! אסביר את הסיפור ותבינו לבד.
כאשר סיימתי את לימודי בכיתה יב' המשכתי ללמוד הנדסאי תקשורת מערכות טלויזיה וקולנוע כעתודאי במסגרת צבאית, זאת אומרת לימודים עם הסכם מול צה"ל שלאחר שנתיים כבוגר הנדסאי תקשורת אשתלב באחד מהיחידות היעודיות לכך בצבא.
סיימתי את לימודיי ההנדסאים (בציון 93) ולבסוף כאשר הגיע יום החזרה לצה"ל החלטתי שיש לי מטרה יותר חשובה וברחתי להיות לוחם בגבעתי.
סיימתי את שירותי הצבאי לפני כשנה וחצי עם המון חוויות לחיים.
כיום.. לאחר ש"התבשלתי" בחיי האזרחיים אני עדיין לא יודע מה ללכת ללמוד ?!? התחושה שרודפת אותי כבר כמה שנים היא תחושה נוראה ביותר שעקב חוסר הביקוש למקצוע שלמדתי פעם אצטרך לזרוק לפח את השנתיים האלה ול"היתקע" עם תעודת הנדסאים.
למי שעדיין לא הבין, השקעתי שנתיים מחיי, לא מעט כסף וכיום אני מגלה שהתעודה הזאת (הנדסאי תקשורת) לא שווה כלום ! מכמה סיבות ;
1. לא ניתן להשלים את ההנדסאי הזה לשום תעודה אחרת ברמה מעל (כמו הנדסאי מכונות -> מהנדס מכונות, הנדסאי חשמל -> מהנדס חשמל). ובגלל הבעיה הזאת אני עצרתי בזמן ולא יכול לבחור לי מקצוע חדש ללמוד אותו.
2. הביקוש בשוק העבודה בתחום התקשורת לא בנוי בכלל על סמך העבודה ! (אני יודע שכך גם בהרבה מקצועות אחרים) אך כאשר אחד העורכים הראשיים של ערוץ טלוויזיוני מוביל אומר באחת הכתבות שהוא מעדיף בכלל אנשים ללא תעודה זה כבר עובר את הגבול ! לאחרונה נרשמתי למכללה מאוד יוקרתית באזור השרון (לא אנקוב בשמות) השלמה לתואר BA בתקשורת ואני חושב שבעתיד אתחרט על כך מהסיבה שאני רואה בוגרי התואר כיום כותבים בפורומים רבים שהתואר לא נותן הרבה ובכלל הוא מנותק מהמציאות בארץ !
בכל אופן, הבעיה שלי נובעת משני חלקים ! הראשונה מה אני באמת יכול לעשות עם תעודת ההנדסאי תקשורת, מה האופציות שלי ל"השלמות" כלשהן ?? או שלא ניתן לעשות כלום איתה ?
הבעיה השניה היא שאוכל לגשת לפתור אותה רק אם אפתור את הקודמת קודם, אני לא מצליח להגיע לשום החלטה בנוגע מה כדאי ללמוד כיום ? אני יודע שזה נשמע כמו שאלת מיליון דולר אבל באמת שאין לי שמץ של מושג ! ניסיתי המון מבדקים, ייעוצים דיברתי עם אנשים הבנתי שהתשובה לא נמצאת אצל אף אחד אחר חוץ מאשר אצלי בראש, הבעיה שאני לא מגיע לזה בשום דרך.
אלמנטים שאני מתחשב בהם : * מאוד חשוב לי זה שבעוד 4 שנים לא אהיה עוד אחד מאותם אנשים שכותבים בפורום "התעודה לא נתנה לי כלום". *מאוד חשוב לי שאוכל להרוויח ולהתפרנס בכבוד בעתיד.
זקוק לכל פיסת עזרה מכל מי שיכול לעזור ! ממש ממש מבולבל\מתוסכל ! תודה מראש !
ה
הדר גולדשמידט
ייעוץ והכוונה תעסוקתית
אבי שלום, נתחיל בקח אוויר!! בחירת מסלול קריירה היא בהחלט לא דבר פשוט, אבל גם הזדמנות טובה לבירורים. אתה ממש צעיר, שנה וחצי אחרי צבא, מה זה לעומת חיי תעסוקה של כ-45 שנה??
קראתי את הפירוט שכתבת, מה למדת ומהן האפשרויות שבררת, אבל מכל זה לא הצלחתי להבין מה מעניין אותך?? אתה מדבר על תקשורת ולא שמעתי מילה על תוכן, עריכה, כתיבה, שטח, צילום ויש המון..
הביקוש בשוק גמיש, מה שחסר היום, לא יחסר בהכרח בעוד 3 שנים, כך שההתחשבות בשוק התעסוקה טובה אבל לא כפי שאתה תולה בה, יותר נכון לבחון מה מדבר אליך ואז לבחון את השוק.
יותר חשוב מה מעניין אותך? במה אתה אוהב להתעסק? במה אתה טוב? במה אתה פחות טוב? סל החסרונות ויתרונות שתמיד מבקשים בראיונות עבודה פועל גם לטובתך :) אם קשה לך לענות על זה, שאל חברים, משפחה, תתפלא לגלות כמה מיומנויות מבוססות יש לך כבר, שיכולות בהחלט לסייע בבחירה.
השנתיים שהשקעת סביר להניח שיוכלו להשתלב בהמשך הדרך, בין אם בבחירה הקרובה ללימודים ובין אם בהמשך ההתפתחות שלך בקריירה. כך שיכול להיות שזרקת את השנתיים האלה ויכול להיות שעוד תמנף אותן.
אחרי הצבא, חשבתי שאני לא מסוגלת ללמוד באוניברסיטה, אז הלכתי ללמוד לתעודת סוכנת נסיעות, חשבתי שיהיה נחמד לעזור לאנשים ולהתעסק במשהו חיובי, חופשות.. הוצאתי ים של כסף וקיבלתי תעודה שלא אשתמש בה בחיים! אבל ההישגים בלימודים האלה הביאו אותי להבנה שכנראה אני כן מסוגלת ללמוד, משם נרשמתי לפסיכולוגיה והשאר היסטוריה. המשכתי בבחירה של לעזור רק ממקום מקצועי ועמוק יותר. נכון אפשר להסתכל על החצי כוס הריקה ולחשוב על הזמן והכסף, אני בחרתי להסתכל על החצי כוס מלאה ותראה לאן הגעתי :)
אני חלילה לא שופטת, רק מראה לך שלוקח זמן לראות את התמונה המלאה, ויתכן וכרגע אתה לא רואה את התפוקה מלימודי ההנדסאים, הזמן עשוי להראות לך..
במצב אופטימלי הייתי אומרת לך פשוט להיעזר בהכוון מקצועי, אך כיוון שהתנסית בזה ואתה עדיין כאן, אנסה לחפות ולסייע מכאן. נסה לענות על שאלותי ואנסה לכוון אותך עד כמה שהפלטפורמה תאפשר.
שבוע טוב :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745