שלום שני, יש לי בעיה רצינית מאוד. ממוצע הבגרויות שלי הוא 99 כולל בונוסים מתמטיקה 5 יח"ל 83 אנגלית 5 יח"ל 85
אני היום בן 25. שנה שעברה למדתי מדעי המחשב במכללה טובה והבנתי שהתחום לא בשבילי בגלל העומס הרב בלימודים ובגלל שפשוט לא ראיתי את עצמי יושב מול מחשב ומתכנת בעתיד.
אני מאוד אוהב את תחום הספורט כרגע אני עובד בזה ומרוויח לא רע בסביבות 9000. העניין הוא שהתחום לא יציב ואני לא רואה אפשרויות רבות להתפתחות.
כעת אני חושב מה כדאי לי ללמוד אני לא אוהב בכלל תכנות ואני מחפש משהו שיהיו לי חיים במקביל ללימודים. אין לי את המוטיבציה של פעם להשקיע את כולי בלימודים.
אני שוקל ללכת למכון ייעוץ מסודר שעושה בדיקה מקיפה. או כל רעיון ממך יתקבל בברכה.
אני שוב מציין שממש אין לי מוטיבציה ללמוד ואין לי כוח לכל המערכת הזאת אבל אני יודע שאני חייב.
ש
שני יונגר
אני בעד אבחון וייעוץ קריירה
שלום עמית,
קודם כל לפנות למכון שיעשה לך בדיקה מקיפה של הכישורים היכולות והתאמות אחרות שלך למקצוע הוא מהלך נכון מאוד בעיני. בסופו של דבר לאחר שעושים הברה החלטות "שגויות" מאוד מתבלבלים ומאבדים את הביטחון לגבי ההחלטה הבאה. אבחונים במכונים איכותיים שעושים עבודה טובה יאפשרו לך להבין היטב מה בדיוק נכון לך ולמה זה נכון לך. במיוחד כאשר שינית כיוון בעבר אני חושבת שההשקעה במקרה הזה בהחלט כדאית. בסופו של דבר העלות של אבחונים כאלו היא בסביבות ה-1500 ש"ח והיא מגדילה את הסיכויים משמעותית שתמשיך ותעשה מה שאתה אוהב. גיל 25 הוא זמן מצוין לקבל החלטה לגבי לימודים וקריירה, אז אני בטוחה שאם תמצא את המכון ששיטת האבחון שלו היא המתאימה לך ביותר. אני מציעה שתיגש תעשה אבחון תבין מה נכון לך ותחזור אלי ונמצא את המסלול והדרך הנכונים לך להשיג את המטרה החדשה שתציב לעצמך. מכונים אפשריים הם: אדם מילא, מכון ריבה אלקלעי, לכל אדם יש שביל, גיורא תדמור ועוד.