חזרתי עכשיו מטיול ארוך, מבולבלת ומתוסכלת לפני שטסתי החלטתי שאני נרשמת להנדסה כימית, למדתי כימיה בתיכון, כסף טוב, אפשרויות תעסוקה, יש לי יכולות ריאליות, בגדול מעניין אותי תחומי המדע והמקצוע די בטוח. תוך כדי הטיול התחלתי להרהר אולי בכלל יותר מעניין אותי עבודה עם נוער בסיכון, כפרי נוער, פנימיות, אני לא רוצה להיות מורה אלא יותר מדריכה, העניין שאף פעם לא התנסיתי בתחום ואין לי מושג אם אני טובה בו. ממש קשה לי להחליט לאיזה תחום לפנות, אם לשני אז איזה תואר לעשות, ואם לראשון אם זה באמת מספיק מעניין אותי. אשמח לאיזה טיפ, ייעוץ והכוונה.
ה
הדר גולדשמידט
הנדסה כימית ועבודה עם אוכ' חלשות
ענבל שלום, תעשי את שניהם :)
אם טרם נרשמת ללימודים הרי שיש לך שנה שלמה לבחון את הנושא. תתחילי לעבוד באחת מאפשרויות ההדרכה / חונכות שציינת, לא תתקשי למצא, יש הרבה והביקוש עולה על ההיצע.. במידה ותמצאי את התחום מושך ואת מכוונת להדרכה / טיפול שווה לשקול לימודי עבודה סוציאלית, חינוך עם התמחות בנוער בסיכון.
אם כבר נרשמת.. לכי ללמוד הנדסה כימית ובמקביל תתחילי לעבוד עם אוכלוסיה חלשה. לרוב העבודות האלה במשמרות ובהחלט מתאימות לסטודנטים, זה יתן לך את הניסיון הדרוש כדי להחליט אם התחום באמת מעניין אותך ועל הדרך גם יפרנס.
באשר למדעים, אכן זהו תחום מכניס משמעותית יותר. כיוון שזה תחום שיחסית קל לך ומעניין אותך, אני ממליצה ללמוד אותו הוא יפתח בפנייך אפשרויות תעסוקה.
בתום התואר תוכלי לבחור אם להשתלב בתעשייה כמהנדסת או להמשיך לעבוד עם אוכלוסיות מיוחדות ולפתח את תחום המדעים מזווית אחרת. זו כמובן אפשרות שתסייע לך בתחום הדרכת מדעים ולא בהדרכה שיקומית / טיפולית.