שלום, אני נמצאת בהתלבטות מאוד גדולה. אני רוצה ללמוד לתואר בהוראת אנגלית אבל לא עומדת בתנאי הקבלה. עשיתי קורס פסיכומטרי וניגשתי לבחינה חודש שעבר וקיבלתי ציון גרוע שאיתו אני לא יכולה להתקבל . חלק גדול מהכישלון שלי הוא בגלל המתמטיקה בבחינה ויש לי כנראה דיסקלקוליה. אני לא רוצה לגשת שוב לבחינה כי אני יודעת שאין טעם . נאמר לי לשפר את הבגרות שלי ובשביל מה שאני רוצה ללמוד אני צריכה לשפר לפחות ב3 בגרויות. ומה יקרה אם לא אקבל את הממוצע שצריך בדיוק בשביל להתקבל ללא פסיכומטרי ? אני מרגישה תקועה לא יודעת מה לעשות. אולי אני לא צריכה תואר אולי אני צריכה ללמוד מקצוע לתעודה ופשוט להתחיל בחיים שלי. אני מאוד אשמח אם תצליחו לכוון אותי
ש
שני יונגר
האפשרויות שלך כדי להגיע מטרה שלך
שלום גאיה,
קודם כל ולפני הכל אם את חושבת שיש לך איזו שהיא לקות למידה שמגבילה אותך לכי לעשות אבחון. הרבה פעמים הקשיים שלנו עם מתמטיקה נובעים פשוט ממורים גרועים שהיו לנו בבית הספר ופחד גדול שעוצר אותנו. לכי לעשות אבחון ותגלי שם אם יש בעיה אמיתית. אם יש כזו תוכלי לטפל בה וללמוד לחיות איתה. שנית, יש מסלולים שלא מחייבים פסיכומטרי כדי ללמוד בהם האחד הוא באמצעות מסלול שניתן להתקבל בו בקבלה ישירה על סמך ממוצע תעודת הבגרות. רבים לפניך וגם רבים אחריך יעשו השלמה של בגרויות וישפרו פסיכומטרי וכל מה שנדרש כדי להתקבל ללימודים. אני מאמינה שתמצאי את הדרך שלך גם כן. האפשרויות שלך יכולות להיות מכינה שציונים מספיק גבוהים בה יכולים להוות תחליף לתעודת הבגרות והפסיכומטרי שלך; לשפר ציוני בגרויות ובעיקר להגביר בגרויות שיביאו אותך לממוצע הנדרש לקבלה ללימודים או לבחור במסלולים כמו של האוניברסיטה הפתוחה בהם יש הזדמנות שווה לכולם וחובת ההוכחה להצלחה בלימודים היא עליך. אם את רוצה להיות מורה לאנגלית, לכי ללמוד ועשי מה שצריך כדי להגיע לשם. לימודים הם חלק קשה מאוד לכולם, גם אם נדמה לך שלאחרים פחות קשה. זו התמודדות שמחייבת מחויבות ועבודה קשה. אל תוותרי על משהו שאת חולמת לעשות רק כי הדרך בהתחלה קשה, את עלולה להתחרט מאוד בעוד כמה שנים ואז כבר הכל יהיה קשה הרבה יותר.