קיבלתי 646 בפסיכומטרי, מחפש מקצוע לימודים ואשמח לעזרה
ש
שני יונגר
שאלות מנחות לבחירת מסלול לימודים ועבודה
שלום אופיר,
אתה שואל בהחלט שאלה טובה. 646 בפסיכומטרי הוא ציון טוב יחסית, אך מאוד תלוי מה אתה תרצה ללמוד בסופו של דבר. כדי לבחור מקצוע ללימודים צריכים לשבת ולחשוב על הדבר הכי חשוב: מהי מסגרת העבודה שבה תרצה לעבוד בעתיד. אם תוכל לענות על כמה שאלות נוכל להתחיל לחשוב על המסלול הכי נכון לך: 1. במה אתה טוב (בלימודים)? 2. במה אה חלש או לא אוהב (בלימודים)? 3. התנסות בעבודה או בשירות צבאי/לאומי שמצביעה על הכישורים המיוחדים שלך 4. במה אתה טוב בעבודה (עבודה עם אנשים, ניהול, מספרים וחישובים וכו') 5. מה עושה או יעשה אותך מאושר כאשר אתה מדמיין את העבודות העתידית שלך. 6. מהו מבנה העבודה העתידית שלך מבחינת לוח זמנים שעות עבודה וכו'. 7. כישורים או תחביבים מיוחדים אם יש לך יכולים לעזור גם כן מאוד. אשמח לשמוע מה יש לך לומר ולהמשיך בדיון איתך עד שנמצא מה הכי מתאים לך.
בברכה, שני
א
אופיר עוזרי
תגובה לשני
שלום שני. אני מעוניין בלימודי הנדסה הן בפן הכלכלי בעתיד והן עקב עניין אישי בנושא. אודה על פרטים בתחומי הנדסת תוכנה והנדסת מים (תחת הנדסה אזרחית) באזור ירושלים. בנוסף, האם תעודת בגרות עם ממוצע משוקלל של 91 עם 3 יחידות מתמטיקה בלבד תהווה לי כמכשול בהמשך הדרך?
ש
שני יונגר
הנדסת מים והנדסת תוכנה באשור ירושלים
שלום אופיר,
לפני הכל 3 יחידות במתמטיקה הן מכשול ואתה תהיי חייב או לשפר את הבגרות או לעבור מכינה. אז כן זה מכשול רציני כרגע. לגבי הנדסת תוכנה- אני מציעה שתבחר במסלול הזה אם אתה מאוד חזק במתמטיקה ומאוד אוהב תכנות כתיבת קוד תוכנה ומחשבים בכלל. אם זה הכיוון שלך לך על זה בלי לחשוב פעמיים. לגבי הנדה אזרחית עם התמחות במים פה השאלה היא האם תחום הבנייה והתשתיות וכו' מעניינים אותך כי כחלק מלימודי ההנדסה האזרחית אלו בגדול התחומים של העיסוק. כאשר בתחום המים עוסקים בניהול של פרויקטים מסוגים שונים במים התפלת מים שינוע ומעבר של מים וכו'. מוסדות לימוד אפשריים הם: מכללה אקדמית להנדסה ירושלים, באוניברסיטה העברית קיים מסלול הנקרא הנדסת חשמל ומדעי המחשב. הנדסת מים ניתן ללמוד במסגרת לימודי הנדסת סביבה באוניברסיטה העברית, והנדסת משאבי מים במכללה האקדמית להנדסה ירושלים.