שלום רב, אני מורה לאנגלית כבר 8 שנים ומאסתי במקצוע. אינני מעוניינת לעבוד במערכת החינוך או עם ילדים. שמתי לב שאני נהנית מאד מעבודה עם צוות ורוצה לעבוד עם אנשים בני גילי פחות או יותר. אני גם מעוניינת במשכורת גבוהה. אני בת 40 עוד מעט ומפחדת שפספסתי את הרכבת. אני לא יודעת מה אני רוצה לעשות. חשבתי ללמוד אחות לוטרינר אך בארץ זה אומר לעבוד במשמרות ולנקות. מה גם שהשכר לא משהו. חשבתי גם על משאבי אנוש למרות שאני לא בדיוק! יודעת מה זה אומר. בקיצור, הצילו!!!! אין לי בעיה ללמוד לתואר שני או לימודי תעודה, אני נהנית מזה אך גם מאד זקוקה למשכורת טובה בשלב זה של חיי. אודה לכל עצה ועזרה
ש
שני יונגר
כמה בקשות ושאלות
שלום יעל,
כמורה יש לך לא מעט משימות במהלך השבוע המצריכות כישורים ויכולות שיכולים לשרת אותך גם מחוץ למערכת החינוך. אני מאוד אשמח אם תספרי לי מעבר לרצן שלך לעבוד בצוות ועם אוכלוסייה של אנשים מבוגרים (כלומר לא ילדים ונוער) מהם הכישורים שלך, במה את טובה? ספרי לי עוד על אופן ואופי העבודה שאת מעוניינת בה בהמשך הדרך ואם יש תחומים נוספים מבחינתך שהם מחוץ לתחום. אני מאוד רוצה לשמוע מה יעשה אותך מאושרת, הרי אני מבינה ממך שכרגע את לא מאושרת בעבודתך ולי מאוד חשוב שלא תשחזרי את התחושות הללו במקום הבא שתלכי אליו. אשמח לשמוע ממך.
בברכה, שני
י
יעל
המשך הסבה מחינוך
היי שני, תודה רבה על התשובה המהירה. האמת שמאד קשה לי לענות על השאלות ששאלת. אני יודעת שהתשובה צריכה לבוא ממני ורק אני בסופו של דבר יודעת מה טוב בשבילי ו/או מה יעשה אותי מאושרת אבל האמת העצובה היא שאני לא יודעת. אני יודעת שאני רוצה לעבוד עם אנשים ולא לבד. אני גם אוהבת בעלי חיים. אני חושבת שכן יעניין אותי למשל לייעץ לאנשים. אני גם אוהבת בתים ומחפשת לפעמים המון זמן דירות לאחרים או רעיונות להשקעה.. אנשים אומרים לי שאני חברותית ונראה שאני מתחברת מהר (מה שלא תמיד נראה לי נכון..)אני לא מעוניינת בעבודה של משמרות או המון שעות. בקיצור מאד קשה לי לומר. אני כן מעוניינת בהכנסה טובה וקבועה ולא הייתי רוצה לעבוד כפקידה. אני נוטה להתפזר. למשל חשבתי ללמוד משאבי אנוש, תואר שני בספרות אנגלית, או מנהל עסקים (למרות שאני לא מתחברת לתוכן בכלכלה וסטטיסטיקה וכו') אפילו על תואר שני בייעוץ חינוכי חשבתי אבל אני לא רוצה להישאר במערכת החינוך. תודה מראש ויום מקסים!
ש
שני יונגר
ההמלצה שלי אליך
שלום יעל,
לדעתי המסלולים שאת מתארת כאן כתחומים שהם אופציה ללימודים לא שמנים ולא מרחיקים אותך ממה שאת עושה היום. אם את אוהבת את תחום הדיור, מדוע שלא תיכנסי אליו. יש בו אפשרויות לעבודה עצמאית או כשכירה, מה שנכון ונוח לך. השאלה היא האם זהו תחביב שיכול להפוך למקצוע או לא. נסי לחשוב על זה לרגע בתור מה שתידרשי לעשות יום יום עבור כל מיני אנשים שאת לא מכירה. אם את אוהבת בעלי חיים, אפשרות אחת היא לפנות לכיוון הטיפול בבעלי החיים למשל להיות סייעת לוטרינר או אחות וטרינרית. כי אם נושא הטיפול לא קורץ לך אז אין מה לדבר על עבודה כמטפלת באמצעות בעלי חיים. אומר לך מכל הלב, לדעתי המורכבת במקרה שלך גדולה הרבה יותר ממה שאת מתארת לעצמך. יש אנשים שהמקצוע שלהם הוא לעשות אבחון שכולל אבחון פסיכולוגי ואבחונים נוספים שאני חושבת שאת חייבת לעצמך. את צריכה מישהו חיצוני שיבחן את הכישורים והיכולות שלך בעין נקייה וידע לכוון אותך למוקדי ההצלחה שלך ורק שלך. אבחון ביומטרי או אבחון בשיטת התדר מתאימים מאוד לאנשים כמוך, שם אפשר לראות את הנסתר מהעין. חשבי על כך.