שלום לכולם, ההרשמה לשנה"ל נפתחת, הפסיכומטרי עוד שנייה מאחוריי, ואני בהתלבטות... בהנחה ואני עומד בתנאי הרף של שני המקצועות קלינאות תקשורת וריפוי בעיסוק – מה יותר מתאים לי, ומה גם יותר "כדאי"? על הנייר אני יודע ששני המקצועות הם פרה-רפואיים, שניהם עוסקים בשיקום ובטיפול ומערבים הן את הפיזי והנפשי. שניהם כוללים לימודים מעמיקים של 3-3.5 שנים ואפילו נראה לי שלשניהם מגיעים מועמדים בעלי תכונות אישיותיות דומות. מה לגבי גיוון במקצוע? דינאמיות ואפשרויות עתידיות? ידידה לא מזמן אמרה לי למשל שלהתרשמותה קלינאי תקשורת זה בסופו של דבר "טכנאי" ושהעבודה בסופו של דבר מתנקזת לעיסוק ספציפי (לא פחות בחשיבותו), ואילו ריפוי בעיסוק פותח דלתות רבות יותר, מגוון יותר, עם יותר אפשרויות להתפתח. יש דברים בגו? מה מבחינת תעסוקה? האם למרפאים בעיסוק ישנה דרישה כמו לקלינאים? האם המשכורת ההתחלתית זהה? איפה ואיך אפשר להתקדם? וכמובן– מבחינת עניין ומקצועיות גרידא – מהם ההבדלים המהותיים? בסוג וסביבת העבודה? במקרים שהמטפל פוגש? בכישורים הנדרשים לתפקיד?
ועוד משהו (יותר לידע כללי ופחות לסל השיקולים): איך הלימודים בכל אחד מהתחומים? ממה ששמעתי, אינטנסיביים להפליא, ולא ניתן לשלב עבודה או עיסוקים נוספים.... מה תוכלו מניסיונכם/ן לשתף אותי?
לעזרתכם/ן אהיה אסיר תודה! ניב המתלבט
ש
שני יונגר
קלינאות תקשור או ריפוי בעיסוק
שלום ניב,
עדיין אפשר לומר על שני המקצועות ששניהם מאפשרים גם אופק מקצועי וגם מגוון של תפקידים. בסופו של דבר ככל שמתמקצעים בוחרים נישות שבהם יותר רוצים לעסוק אפשר לעבוד כעצמאי או כשכיר (בעיקר בקלינאות תקשורת) וכו'. קלינאי תקשורת הוא לא בסופו של דבר טכנאי, אם מישהו שלמד את התחום הופך את עצמו לבסה"כ טכנאי, זה החלטה אישית שלו בלבד. זה מקצוע מאוד מכובד, ממש לא סתם טכנאי יש פה השפעה גדולה על חיים שלמים ואיכות חיים של אנשים. לזה אי אפשר לקרוא רק טכנאי בשום דרך. בשני מסלולים עם מספר שונות ניסיון אפשר להשתכר יפה יחסית. ושוב אני חוזרת, הכל תלוי באדם עצמו. מה שתעשה עם המקצועות הללו זה מה שיהיה לך וזה מה שתוכל לומר על עצמך כאיש מקצוע בסופו של דבר. אני חושבת שהנקודה הכי חשובה שצריכים לקחת בחשבון היא שיש צורך בהרה יותר מגע פיזי עם מטופלים בתחום הריפוי בעיסוק. נקודה נוספת היא האוכלוסייה איתה עובדים בכל תחום. את זה כדאי שתשקול אם מתאים לך או לא. ובאופן כללי כדאי שתקרא על העבודה עצמה של כל אחד מהתחומים הללו. נסה לדמיין את עצמך בכל אחת מהן ולראות אם זה מתאים לך.