יש לי נתוני פתיחה טובים של ממוצע בגרויות מעל מאה עם 5 יחידות בכימיה ו5 בביוטכנולוגיה וציון פסיכומטרי מעל 650 ואני לא יודע מה לבחור ללמוד, יש הרבה דברים שמעניינים אותי כרגע אבל אני לא יודע מה הכי מתאים בשבילי! אפשר עזרה?
ש
שני יונגר
נקודת הפתיחה לבחירת מסלול לימודים
שלום תום,
אנסה לעזור בשמחה. השאלות שהכי חשוב לשאול כאשר בוחרים מה ללמוד הן לא מה ללמוד, אלא מה אני רוצה לעשות אחרי הלימודים. למשל שאל את עצמך את השאלות הבאות: באיזו מסגרת אני רוצה לעבוד? (עצמאי או שכיר למשל). במה אני טוב מעבר ללימודים (יחסים בינאישיים, אוהב דווקא לעבוד לבד, מעדיף עבודת צוות, אוהב מכירות וכו'). הייתי רוצה לבנות דברים חדשים? הייתי רוצה לנהל צוות עובדים? הייתי רוצה לעבוד בעבודה שתצריך נסיעות לחו"ל? הייתי רוצה עבודה שבה אתמקד בהתמחות המקצועית שלי? חברה גדולה או קטנה? וכו' וכו'. מה שאני מבקשת שתעשה זה שתתאר במילים כלליות שלך את מקום העבודה האידאלי מבחינתך. אשמח אם גם תספר לי האם היו לך התנסויות של תחביבים או עבודות אפילו וגם שירות צבאי שהיו בהם אלמנטים שנהנית מהם והיית טוב בהם. דבר אחרון וחשוב לא פחות מאלו, כתוב לי בבקשה שני ערכים עיקריים שלך שמהם לא תזוז, כלומר מה חשוב לך ברמה הערכית (להרגיש חשוב, להמציא דברים חדשים וכו') כל מסלול כזה מכוון לכיוון שונה לחלוטין, הכיוון שלך.
בברכה, שני
ר
רינת דוד
אשמח מאוד לשמוע גם עזרה בעניין
ש
שני יונגר
מספר שאלות מנחות
שלום רינת,
אשמח אם תשיבי על השאלות הבאות: 1. באלו מקצועות היית חזקה בבית הספר 2. באלו מקצועות היית חלשה בבית הספר לפני שתמשיכי הלאה חשוב רק אם היית * חלשה או חזקה במקצועות מסוים האם זה היה תלוי מורה (מורה טוב או גרוע) 3. תחביבים? 4. כישורים וכישרונות מיוחדים? 5. משיכה ברורה לתחומי עניין שלך 6. כמה את רוצה ומוכנה להשקיע בלימודים (שנים, כסף זמן וכו') 7. יכולות ייחודיות שלך האם יש כאלה? (יחסי אנוש, טיפול באחר, יכולת ניתוח אנליטית, יכולות כתיבה, הבנה של תהליכים מורכבים, הבנה בכסף וכו') 8. איך תתארי את אופי העבודה שמתאים לך (משרדית 8-5, עבודה בחוץ נסיעות וכו', עבודה עצמאית, עבודה בצוות, עם או בלי אנשים וכו') 9. התנסויות עבר (גם אם נראות לך לא משמעותיות) בעבודות או התנדבות שבהם יכולת לזהות מה את אוהבת יותר או פחות- גם שירות צבאי זה טוב 10. משהו נוסף שהיית רוצה לספר לי על עצמך שיכול לעזור לי להבין מה נכון לך