שלום רב, בת 40 , מורה במקצועי ובעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד, מרגישה שמיציתי את עצמי בהוראה ומעוניינת לעשות הסבה לתחום אחר, אבל מאוד מבולבלת ולא יודעת מה ללמוד... אני יכולה לומר שאני מאוד מתחברת לתחום שמשלב ניהול, אבחון, ייעוץ וטיפול... אשמח לקבל הצעות לתחומים שיכולים להיות רלוונטיים... תודה
ש
שני יונגר
שאלות לקראת הסבה מקצועית
שלום אור,
קשת האפשרויות שנתת פה היא מאוד מאוד רחבה. אני לא בטוחה שרשימה שאכתוב לך פה תהיה ממצה ותתן לך תשובה, אלא דווקא להפך. לכן ברשותך אני מעדיפה לשאול אותך מספר שאלות שיעזרו לי ולך להבין מה הכי נכון לך. 1. מהי מסגרת העבודה שאת מעוניינת בה בעתיד? כלומר מבנית. 2. מה בעבודתך ככיום את כן אוהבת וכן היית רוצה לשחזר בעבודה הבאה? 3. במה את טובה וכשרונית? 4. במה את חלשה? 5. האם הייתה לך התנסות כלשהי במסגרת עבודה או לימודים או תחביב שהיית רוצה להפוך למקצוע העתידי שלך? 6. כמה את יכולה או מוכנה להשקיע בשינוי המדובר (זמן, כסף וכד')? 7. מה יעשה אותך מאושרת?
אשמח לשמוע, שני
א
אור
המשך הסבה תחום החינוך למקצועות הטיפול והאבחון
שני שלום, כמו שציינתי בהודעה הקודמת אני קצת מבולבלת ולא מצליחה לשים את הדגש על התחום שיתן לי את המענה למה שאני רוצה, אבל אנסה לענות לשאלותייך ואולי תצליחי לתת לי כיוון.... 1. מסגרת העבודה יכולה להיות בבית ספר עם ילדים ויכולה להיות בכל מכון פרטי וגם חברה יותר גדולה... 2. אני אוהבת לעבוד עם ילדים אבל לא במסגרת של הוראה פרונטלית בכיתה, כלומר מאסתי בלהיות מורה. אני אוהבת ומעדיפה לעבוד בקבוצות קטנות או אחד על אחד, ולהתעסק בלעזור מבחינה רגשית ונפשית ופחות בתחום הלימודי. 3. חשיבה מהירה וחדה מאוד בניתוח מצבים של בנ"א, אינטליגנציה רגשית מאוד גבוהה וצורך בנתינה רגשית -להקשיב ולעזור לכל מי שצריך, סבלנות, אחריות, כושר ארגון, עקביות, יסודית, יוזמת, יצירתית... 4. אני חלשה בלקדם את עצמי ולהרים את עצמי למקום שמתאים לי מבחינת הכישורים שלי והעדפות... 5. אני מאוד אוהבת כל מה שקשור בעיצוב ואומנות אבל ירדתי מזה מבחינת מקצוע לעתיד אלא אם כן יש לך רעיון שיכול להשתלב עם התחום הזה ויכול להיות מתאים למה שכתבתי. 6. כמובן שהייתי מעדיפה שהשינוי לא יגזול ממני המון משאבים מבחינת זמן, כסף והשקעה מרובה. אבל אני מאמינה שאם אמצא את התחום שאוהב אזי תהיה לי מוטיבציה יותר להשקיע... דבר נוסף הייתי מעדיפה שהתחום הבא לא יהיה תחום חדש לחלוטין שיצרוך ממני לימודים מחדש-תואר ראשון ושני אלה לקחת את מה שלמדתי - חינוך ולמנף אותו למקום יותר טוב ומספק עבורי. 7. מה יעשה אותי מאושרת זה הרגשת סיפוק בעבודה, להרגיש שאני ממצה את יכולותיי וכשרונותיי ובמקביל להרגיש שיש מקום להתעצם , להתפתח ולהתקדם כל הזמן, להרגיש שהעבודה מתגמלת כלכלית ולהיות בתפקיד בכיר ולא זוטר. דבר נוסף חשוב לי שאני מחפשת תחום שאוכל לעבוד בו כשכירה וגם תהיה לי אופציה לעבוד כעצמאית בעתיד או במקביל. תודה אור
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודי הסבה שלדעתי יכולים להתאים לך
שלום אור,
אני חושבת שכל האפשרויות הבאות יכולות להתאים לך בעיקרן לא מחייבות אותך לתואר ראשון נוסף: טיפול בהבעה ויצירה, טיפול באומנויות, ייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק. אני מציעה שתקראי קצת על כל אלו. מכיוון שאת כבר בתוך מערכת החינוך המעבר לרובם אמור להיות לך קל יותר. אפשרות נוספת היא הסבה לתחום העבודה הסוציאלית.