שלום , שמי יעל ,סיימתי תואר בעבודה סוציאלית , החלטתי שאיני רוצה להשאר בתחום ומחפשת תחום משיק .אשמח לשמוע על אפשרויות ללימודי המשך רלוונטיים(ולא תואר ראשון) הקשורים ב:ייעוץ,נכויות,אבחון ,טיפול . תודה מראש.
ש
שני יונגר
לימודי טיפול אבחון וכו' כהסבה מעבודה סוציאלית
שלום יעל,
הרבה תחומי הטיפול יכולים להיות פתוחים לפניך, למשל: טיפול בהבעה ויצירה, טיפול באומנויות בכלל, טיפול זוגי ומשפחתי וכו'. לגבי לימודים אבחוניים את יכולה לשקול למשל CBT או ABA ככלים אבחוניים וטיפוליים. השאלה היא למה את מתחברת בדיוק. אם אשאל אותך, לאור הדברים שרשמתי לך כאן, אם לא היו לך מגבלות מכל סוג שהוא ויכולת לבחור ללמוד כל תחום נכון להיום, ללא בעיה. במה היית בוחרת? גם כן מעניין אותי לשמוע מדוע לא עבודה סוציאלית? מה שם לא מתחבר לך ולמה? אני מניחה שהתשובות כולן נמצאות אצלך ולכן מענה עליהן יכול לעזור גם לי וגם לך להבין מה הכי נכון לך לעשות כיום.
הסבה מעבודה סוציאלית
תודה על תשובתך ! לגבי השאלות שלך ... תחום העבודה הסוציאלית מאתגר מאוד ומבחינתי אינו מתגמל כלכלית ושוחק נפשית. מרבית המשרות המוצעות הינן חלקיות ודורשות הרבה מעבר לשעות המוצעות. לכן, אני מחפשת תחום אחר ,משיק,בו אוכל לעבוד , ללוות ולטפל באנשים בדרך אחרת פחות שוחקת. התשובה מאוד מאוד מורכבת למה הייתי רוצה ללמוד אם לא הייתה מגבלה.. יש כל מיני דברים שעולים לי לראש אבל הם כלליים מאוד... עבודה עם לקויי למידה , אקדמיה..מחקר.. וכו'. חשבתי בעבר ללמוד ביביליותרפיה אך התואר נראה לי אינטנסיבי אך לא פרקטי (כלומר יש קושי למציאת עבודה בסופו. תודה ענקית !
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודים נוספים
שלום יעל,
את יכולה לשקול ללמוד למשל ללמוד קרימינולוגיה קלינית. זהו מקצוע שהביקוש אליו הולך ועולה הוא טיפולי ושונה מאוד מהקרימינולוגיה שאת מכירה או מדמיינת. לצערי אין לי קישור מתאים להעביר לך בנושא. הרעיון הוא עבודה במסגרת שיקומית של בתי חולים כאשר ישנו שילוב בין פסיכיאטריה לפסיכולוגיה אצל המתמחים בתחום הזה. אפשרויות נוספות יכולות להיות אבחון דידקטי, או תואר שני בלקויות למידה כפי שציינת בעצמך. לשם אלו יש לעבוד במסגרת משרד החינוך, אם זה מתאים לך. קחי בחשבון שבכל תחומי התרפיות למיניהן מי שמצליחה להגיע לשכר גבוה היא מי שעובד כעצמאית קשה כדי להשיג זאת. זה לא בלתי אפשרי, רק מחייב מאמץ.