שלום, אני עוסקת בתחום של משאבי אנוש בעיקר ברווחת עובדים ובעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות. בסיום התואר הראשון לפני למעלה מ- 10 שנים התחלתי ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה חברתית ולאחר שנה הפסקתי אותו בשל חוסר עניין. מאז צברתי ניסיון בתחום של משאבי אנוש אך לא חזרתי לספסל הלימודים. כעת אני מעוניינת ללמוד הנחיית קבוצות כדי לנסות להרחיב משם את תחומי העיסוק שלי. מבדיקות באינטרנט ראיתי שרק באוניברסיטת חיפה קיים תואר שני בהנחיית קבוצות ומלבד זה קיימים הרבה מוסדות שמציעים לימודי תעודה בתחום. השאלה שלי עדיף ללמוד בתחום לימודי תעודה או לימודי תואר שני? והאם אכן לדעתך אוכל להרחיב באמצעות לימודים אלה את תחומי העיסוק שלי? אודה לתגובתך
ש
שני יונגר
הנחיית קבוצות לתואר שני או לתעודה
שלום שירה,
שאלת שאלה מצוינת בהחלט. מה נכון יותר ללמוד לתעודה או לתואר שני בהנחיית קבוצות. אענה לך בצורה מאוד פשוטה. הכל תלוי אלו קבוצות את עתידה להנחות. למה אני מתכוונת, ישנם ארגונים (לרוב ארגונים גדולים מאוד) בהם התנאי והכלל לקבלת מרצים ומנחים לעובדים בכל תחום שהוא, לרבות הנחיית קבוצות, מחייב תואר שני לפחות של המרצה. במקרים אחרים של הנחיית קבוצות עובדים או ארגונים מכל הסוגים זה לא העיקרון המוביל והחשוב אלא התוכן הרלוונטיות שלו ורמת העניין שאת מצליחה לעורר אצל המונחים שלך (כלומר כמה טובה את בתור מנחת קבוצות). עוד נקודה למחשבה שאני חייבת שתשימי לב אליה בבדיקות שלך. בגדול נחלקים לימודי הנחיית הקבוצות לשניים או שלושה עיקריים: הנחיית קבוצות דינמיות, הנחיית קבוצות משימה והנחיית קבוצות בשטח ODT. מילים אחרות, השאלה היא האם את זקוקה רק לכלים שתוכלי לרכוש בתהליכים שאורכים חצי שנה עד שנתיים במסגרת קורסים לצורך תעודה או תואר שני בו תקבלי גם את הכלים הפרקטיים להנחיה וגם תואר שני. דרך אגב תואר שני בהנחיית קבוצות קיים גם במכללה למנהל.