שלום, אם אני רוצה ללמוד ייעוץ ארגוני (אבל מיטוב תהליכים כלכליים ולאו דווקא סגנון הקואצ'ינג ועבודה עם העובדים עצמם). לימודי יעוץ ארגוני הם לימודי תואר שני, מה אני צריך ללמוד לתואר הראשון כדי שיתאים לי לנושא הזה? האם פסיכולוגיה כלכלה מתאים לענות השאלה הזאת בצורה הטובה ביותר?
תודה רבה.
ש
שני יונגר
לימודים לקראת תואר שני בייעוץ ארגוני
שלום יובל,
מיטוב תהליכים ארגוניים הוא חלק מעבודתם של כלל היועצים הארגוניים. השאלה היא מאיזה כיוון אתה רוצה להגיע לתחום. למעשה מיטוב שכזה יכול להגיע גם מכיוון הכלכלי והפסיכולוגי וגם מהכיוון של הנדסת תעשייה וניהול או מהניהול עצמו. מכיוון שבישראל אין נכון להיום עדיין הגדרה ברורה למיהו היועץ הארגוני אתה תפגוש למעשה יועצים המגיעים משלל כיוונים שונים, בעיקר מנהלי משאבי אנוש שהחליטו לעשות הסבה לייעוץ ארגוני והם בעלי כישורים שרכשו לאורך השנים בהבנה של ניהול כ"א בארגונים. האפשרות השנייה היא יועצים ארגוניים מכיוון של הפיתוח העסקי. כלומר הסתכלות כוללת על כלל המחלקות והאגפים יחידות הרווח וההפסד של הארגון וארגונם מחדש בדרך בה הארגון ירוויח. נקודת המוצא שלך יכולה להגיע מהכיוון הכלכלי או הפסיכולוגי או ההנדסי. שוב התחל ברקע האקדמי שאתה הכי מתחבר אליו ומשם המשך לכיוון אליו אתה רוצה להגיע בסופו של דבר. זכור, שחלק מהעניין הוא הניסיון שלך בעבודה ובעיקר ניסיון ניהולי כאשר אתה עושה את הבחירות שלך בלימודים ועבודה בשנים הקרובות.