שלום רב. שמי סיון ואני אחות מוסמכת. סיימתי תואר ראשון בהדסה בציון של 84 (בהצטיינות). אני אחות כבר 9 שנים. אני מתעניינת בתואר שני בבריאות הציבור ומנהל מערכות בריאות ומעוניינת לברר לגבי שעות לימודים (פעם\ פעמיים בשבוע?), שכ"ל, רישום (עד מתי או מתי נפתחת ההרשמה?). בברכה, סיון
ש
שני יונגר
תואר שני בבריאות הציבור או ניהול מערכות בריאות
שלום סיון,
שני התארים שאת מתעניינת בהם לתואר שני הם תארים שונים: בריאות הציבור הוא תואר העוסק בניהול שירותי בריאות מתוך ראייה קהילתית העוסקת ברפואה מניעתית, טיפול במחלות זיהומיות, בריאות תעסוקתית ועוד. התואר בניהול מערכות בריאות למעשה הוא תואר בניהול (מקביל למנהל עסקים) אשר ההתמקדות בו היא בניהול של מערכות בריאות, מרפואת בתי חולים ניהול עובדים וכו'. הבחירה במסלול הלימודים צריכה להיות לפי האופק התעסוקתית בו את מעוניינת בהמשך הקריירה שלך. לגבי ימי לימוד ושעות לימוד, מאוד תלוי היכן תלמדי. בדרך כלל מדובר ביומיים חלקיים בשבוע בהם לומדים בדרך כלל בשעות הבוקר או הצהריים. שכר הלימוד לתואר שני עומד על 28000 ש"ח לתואר שני (ללא השלמות אם נדרשות) וההרשמה ללימודים תפתח בדומה לשנים קודמות לקראת סוף חודש ינואר, כאשר שנת הלימודים נפתחת באוקטובר.