שלום קוראים לי לינוי בת 21 השתחררתי ביולי האחרון הייתי רוצה בבקשה לשאול לגבי תחום לימודים וצורך בפסיכומטרי כי אני דיי אבודה ואין באפשרותי לשלם לייעוץ במוסדות שונים. אני מעוניינת ללמוד תחום שקשור למשאבי אנוש ולמדעי החברה או מקצוע שמשלב את שניהם ולא פסיכולוגיה .. אשמח לקישור כלשהו של תנאי קבלה לאוניברסיטאות מסוימות כי אני לא מעוניינת לעשות פסיכומטרי סתם והבנתי שברוב המקומות כבר אין צורך, ממוצע הבגרויות שלי הוא 102 עשיתי 4 יחל מתמט ו5 יחל אנגלית תעודה ממש טובה תודה רבה!!
ש
שני יונגר
לימודי משאבי אנוש האפשרויות
שלום לינוי,
לימודי משאבי אנוש ומדעי החברה יכולים לבוא לידי ביטוי בכמה דרכים: לימודי ניהול עם התמחות במשאבי אנוש, לימודי מדעי ההתנהגות שבחלק ממוסדות הלימוד משולבים בלימודי משאבי אנוש (במכללות בדרך כלל) או לימודי פסיכולוגיה במתכונת חד או דוג חוגית כזו המכוונת ללימודי תואר שני למשל בייעוץ ארגוני או פסיכולוגיה ארגונית. לכאן אני מצרפת לך את תנאי הקבלה ללימודי ניהול במוסדות הלימוד השונים. אם תרשמי לי מי מהאוניברסיטאות רלוונטית עבורך אוכל לבדוק לך בדיוק את תנאי הקבלה האפשריים ללא פסיכומטרי אצלן. בתגובה נפרדת אצרף את תנאי הקבלה ללימודי מדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה. שכולם יכולים להוות בסיס לתחום משאבי האנוש.
מצורף גם לכאן קישור לתנאי הקבלה למדעי ההתנהגות במוסדות הלימוד השונים. בחלקם יש אפשרות לשילוב ישירות עם משאבי אנוש. לא תמיד זו חובה כדי לעסוק ממש בתחום. חשוב לי שתזכרי את זה. כי משאבי אנוש הוא תחום מאוד רחב ואפשר להגיע אליו מכיוונים שונים. בעיני יש לך כבר 90% מהתשובות, את רק צריכה לבחור את הדרך לשם שתהיה הכי מעניינת מלמדת ומעצימה עבורך.
ייעוץ לימודים גבוהים וצורך בפסיכומטרי
תודה רבה, אם לא כתוב על אונ' בר אילן זה אומר שאין להם את המסלול הזה שם ?
ש
שני יונגר
המסלולים קיימים בבר אילן
שלום לינוי,
ברשימה לא מופיעים כל מוסדות הלימוד. בבר אילן מתקיימים מסלולים שונים במדעי החברה ביניהם פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות וכן מנהל עסקים. אז בהחלט אפשר לומר שהמסלול כן מתקיים שם. אך קחי בחשבון שבמסלולים אלו תנאי הקבלה גבוהים ולכן פסיכומטרי הוא הכרחי, לפחות כך למיטב ידיעתי וכמובן שיש לבדוק במדויק מול מדור הרישום באוניברסיטה.