קיימים מגוון רחב של מקצועות שאני מתעסק בהם ביום יום והתעסקתי בצבא ואין לי מושג בה להתמקד מבחינת יכולת כלכלית ומעשית. תודה רבה
ש
שני יונגר
כמה שאלות הכוונה
שלום נדב,
ההתמקדות שלך צריכה להיות במה שאתה הכי אוהב לעשות. או שפשוט תבחר שלא להתמקד ולעשות כמה דברים במקביל. שתי הדרכים הן טובות כל זמן שאתה מרגיש שאתה מביא לידי ביטוי את הכישורים והיכלות הייחודים לך. ועוד יותר חשוב מזה, כל זמן שאתה מאושר בדרך שבחרת לעצמך. עכשיו אשמח אם תספר לי במה עסקת כדי שאבין על איזה תחום או כיוון כללי מדובר. לפעמים יש מקצועות הכוללים בתוכם כמה כישורים ויכולות ממספר מקצועות שונים. ושנית ספר לי מה עודה לך טוב? מה עודה אותך מאושר? ומה אתה חושב שיכול להיות טוב לך גם בטווח הארוך?
בברכה, שני
נ
נדב
בישול או מכונאות רכב?
אז ככה במשך שלוש שנים בצבא בחיל הים התעסקתי לרוב בעבודה מעשית חשמל מכונאות הייתי מפקד ככה שהייתי אחראי על ספינה שלמה גם על החיילים וגם על הקשירות של הספינה לאחר מכן השתחררתי והתחלתי לעבוד בתור מכונאי רכב עכשיו זה מעניין והכול אבל זה לא מה רוצה לעתיד שלי עכשיו בזמן הזה גם יצא לי להתעסק המון בבישול וזה נגיד משהו שאני אוהב זה התחביב העיקרי שלי עכשיו לימודים של חשמל או מכונאות ואני משתדל לשאוף גבוה יש סיכוי שאני מאמין שאני אצליח לעמוד בהם ולעומת זאת בלימודים של בישול קונדיטוריה ועל התוכן של עולם האוכל אני בטוח שאני אוכל להשתלב ולהצליח ולעמוד בהם השאלה הגדולה. הי מה יותר כדאי להשאר בתחום שלי שאני לא מת עליו אבל אני טוב בו או ללכת אחריי מה שאני באמת רוצה לעשות ולקוות לטוב
ש
שני יונגר
דברים שחשוב לי לומר לך
שלום נדב,
מכיוון שפניתי אלי התשובות שלי הן תמיד, אבל תמיד ללכת עם הרגש. בלעדיו אנחנו הופכים עם השנים למתים מהלכים. אם לעשות משהו שתצטרך לסחוב את עצמך לעשות אותו בכל בוקר, לי זה נשמע מתיש מעייף ומדכא. לעומת לקום בכל בוקר ולעשות את מה שיש לך תשוקה אליו שאתה אוהב אותו ונהנה מכל רגע בו. ועוד יותר מזה, אתה טוב בו. בעיני אין פה שאלה. אין תחרות לאדם מאושר שעושה את מה שהוא אוהב מתוך בחירה אמיתית. ולכן אני אומרת, אתה יכול ללכת ללמוד הנדסה או כל תחום אחר, הם יכולים להיות צדדיים או לתת לך תחושה של רשת ביטחון, אבל כל זה רק כאשר תעשה את מה שנועדת לעשות באמת. קבלת מתנה גדולה, זה ממה לא מובן מאליו להצליח בקונדיטוריה. זו יצירה המשולבת בחשיבה ראלית מאוד גבוהה. כמה אנשים יכולים להעיד על עצמם כבעלי שתי היכולות הללו בו זמנית? לא הרבה, האמן לי. עם תכנון נכון השקעה נכונה והתמדה בדרך, אפשר להפיק יהלומים אמיתיים מקונדיטוריה. ככה זה כשהדברים באים מהלב. זו דעתי, מקווה שתבחר רק מה שנכון לך. שתזכה השבוע שעם החג הנוכחי תואר גם הדרך שלך. ואני כאן, כמובן תמיד, לכל שאלה.