שלום, אני בוגר תואר ראשון לסיעוד מהאונ' העברית בירושלים רציתי לשאול באיזה תחומים אני יכול לעשות תואר שני? לדוגמא ממה שידוע לי אני יכול להמשיך לתואר שני בסיעוד ובמנהל מערכות בריאות, השאלה מה עוד? והאם אני יכול להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה לדוגמא או מדעי המוח? תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי המשך לאחר לימודי תואר ראשון בסיעוד
שלום,
לתואר שני בפסיכולוגיה אפשר להתקבל מתואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות. מכיוון שלמדת סיעוד אם ממוצע התואר שלך גבוה תוכל ללמוד במסלול הנקרא חוג שלאחר תואר שבו תשלים את הקורסים הרלוונטיים מלימודי הפסיכולוגיה ולהגיש מועמדות על סמך כלל הלימודים שלך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה. לגבי מדעי המוח מאוד תלוי עד כמה הצלחת בלימודי התואר הראשון. אני מניחה שעם ממוצע גבוה בתואר הראשון תוכל להתקבל לחלק ממוסדות הלימוד לתואר שני במדעי המוח. כמובן שתידרש ללימודי השלמות בדרך. יש המון אפשרויות ללימודי המשך מלימודי סיעוד, אבל השאלה היא מה אתה רוצה ללמוד? או חשוב הרבה יותר במה אתה רוצה לעבוד? חבל ללמוד רק מה שקל להתקבל אליו ובסופו של דבר לא לעסוק בו או גרוע מכך לא ליהנות ולא להיות מאושר בעבודתך.
בברכה, שני
ב
בוגר תואר בסיעוד
יש לי תואר ראשון בסיעוד לאן אפשר להתקדם
בהמשך לתגובה הקודמת קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה, אני מאוד מעריך את זה, במיוחד שכמעט והיה בלתי אפשרי למצוא יועץ לתואר שני. לגבי המשך לימודים, אם אכן יש המון אפשרויות ללימודי המשך מלימודי סיעוד, אני כן מעוניין לדעת מה הם, מכיוון שאני רוצה לדעת קודם איזה אופציות עומדות בפני, וכך אוכל לבחור מבינהם. שאלה אחרונה לגבי מדעי המוח תואר שני - קראתי בכמה מקומות שאפשר להתקבל אפילו בממוצע תואר 75 למסלול הלא מחקרי, האם זה נכון? תודה רבה על העזרה
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודי המשך
שלום,
אפשרויות ללימודי המשך לאחר לימודי תואר ראשון בסיעוד לתואר או לתעודה מקצועית: תואר שני במנהל עסקים, הוראה, גריאטריה, הסבה לעבודה סוציאלית, ליווי רוחני, CRA-ניטור מחקרים קליניים, פיזיולוגיה, בריאות הציבור, ניהול מערכות בריאות, טיפול באומנויות או טיפול בהבעה ויצירה, בריאות תעסוקתית, אפידימיולוגיה ורפואה מניעתית, רפואת חירום, בריאות הנפש ועוד. לגבי מדעי המוח לתואר שני תנאי הקבלה ללימודים הם: החל ממוצע 80 כאשר עיקר מוסדות הלימוד דורשים ממוצע 85 ומעלה. ובאופן כללי עם ממוצע 75 מאוד קשה להמשיך וללמוד לתואר שני. הרבה דלתות נסגרות בפני מי שסיים עם ממוצע הנמוך מ-80.
בברכה, שני
ב
בוגר סיעוד
המשך לשאלה
בהמשך לתגובה הקודמת קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה, אני מאוד מעריך את זה, במיוחד שכמעט והיה בלתי אפשרי למצוא יועץ לתואר שני. לגבי המשך לימודים, אם אכן יש המון אפשרויות ללימודי המשך מלימודי סיעוד, אני כן מעוניין לדעת מה הם, מכיוון שאני רוצה לדעת קודם איזה אופציות עומדות בפני, וכך אוכל לבחור מבינהם. שאלה אחרונה לגבי מדעי המוח תואר שני - קראתי בכמה מקומות שאפשר להתקבל אפילו בממוצע תואר 75 למסלול הלא מחקרי, האם זה נכון? תודה רבה על העזרה