היי, סיימתי תואר בקרימינולוגיה ומזרח תיכון והתחוור לי שאין ביכולתי להתעסק בסקטור הביטחוני. איזה תואר אוכל לעשות כתואר שני בהתבסס על הקורסים של התואר הנ״ל?
ש
שני יונגר
שינוי כיוון מהסטקטור הביטחוני לתחום חדש
שלום נועם,
זה בהחלט נשמע לא פשוט לעמוד במצב שבו למדת ואינך יכול לעסוק בתחום שלמדת. האם יש משהו אחר שהיית רוצה לעשות? או שאלה חשובה אחרת, מה היית רוצה לעשות בתחום הביטחוני? אולי נצליח למצוא משהו קרוב במגזר הפרטי. בכל אופן, תוכל לעשות וללמוד כמעט כל תואר שתרצה. השאלה היא האם אתה יודע כיום מה היית רוצה לעשות. אשמח לשמוע כדי לבדוק עבורך מה יכולות להיות האופציות. וכמובן כתוב לי באיזה ציון סיימת את לימודי התואר הראשון.
בברכה, שני
נ
נועם
שינוי כיוון מהסקטור הבטחוני
היי שני תודה רבה על התגובה. אינני אדם ראלי כלל וכלל. את התואר הראשון סיימתי בממוצע של 88. לאחרונה חשבתי על לימודי תקשורת בשילוב עם הוראה, יש מסלולים מסוג זה? כל מקצוע הומני כמעט הוא פחות פרקטי ביציאה לשוק העבודה...
ש
שני יונגר
מה יעשה אותך מאושר?
שלום נועם,
תודה על תשובתך. אני חייבת לשאול אותך שאלה חשובה, האם אתה מורה? מכיוון שאני חושבת שהוראה היא תחום לא פשוט גם מבחינת היכולת לעמוד מול כיתה וללמד וגם מבחינת המעטפת של מערכת החינוך אתה חייב להיות בטוח שאתה מורה. אם אתה מורה, אתה תתגבר במידת הצורך על הקשיים הסביבתיים. אני באמת רוצה בשבילך רק דבר אחד שתגשים את עצמך והיכולות שלך ושתהיה מאושר בעבודה שלך. הרי בה אנחנו מבלים את עיקר שעות העירות שלנו. אני מאוד אשמח אם תספר לי קצת יותר. בוודאי עשית דברים שהיית טוב בהם או עניינו אותך מעבר לתחום הביטחוני. אני באמת רוצה לשמוע מה יעדה אותך מאושר. אם לצורך העניין כל שאר האפשרויות פתוחות בפניך היום עכשיו לבחירה מה יעשה אותך מאושר מה יגרום לך ללכת בשמחה לעבודה? יש כזה דבר? הוראה היא בהחלט פתרון אפשרי, לימודים של שנה וחצי שנתיים לתעודת הוראה במסלול לאקדמאים ואתה שם. השאלה היא האם אתה רוצה להיות שם. חשוב על זה.
בברכה, שני
נ
נועם שמי
בקשר לשינוי כיוון מהסקטור הבטחוני
היי שני, תודה על ההשקעה בתשובתך, האמת מעולם לא חשבתי על מקצוע ההוראה אך עם זאת נורא בוער בי עניין העיצוב ושינוי דעת קהל. להדריך לגבי צריכת מדיה ובכלל עולם התקשורת והממשל בפרט מאוד מעניינים אותי...
ש
שני יונגר
כמה רעיונות לאור הדברים שכתבת
שלום נועם,
תמיד יש בי מן התרגשות כזו כשאני מתחילה להרגיש שמתכנסים לאיזה תחום יותר מוגדר כפי שכתבת בתגובתך האחרונה. כל נושא המדיה וצריכת המדיה נלמדים בקורסים לצורך תעודה ואפשר לעשות איתם המון. אני חושבת שכדאי שתשקול ללמוד בדיוק את הנושאים הללו: ניהול מדיה חברתית, או בכלל (עדיף ללמוד על כל סוגי המדיה), לימודי קניינות מדיה ולימודי שיווק אלקטרוני. כל אלו יתנו לך כלי מעשיים שיגבו את העובדה שאתה כבר אקדמאי. תוכל לקחת את זה למקומות שונים, גם לעיסוק בתחום בפעול וגם להדרכות של ילדים נוער מבוגרים, מה שמתחבר לך. זה אחד התחומים הכי חמים בשוק שחסרים בו בעיני אנשים איכותיים. הוא מתפתח כל הזמן ומחייב אנשים לומדים. תוכל כמובן ללמוד גם לתואר שני בתקשורת ולעסוק בו בתקשורת המונים או תקשורת עיתונאית. ללא סתירה בכך שהידע שדרוש לך הוא על איך המערכות הללו עובדות. איך אנחנו מתקשרים, מה המשמעות של השימוש ברשת האינטרנט וכו'. אפשרות נוספת דומה אך שונה היא ללכת לכיוון של דוברות ויחסי ציבור. זהו כלי נוסף שעוסק בשינוי דעת קהל. גם אותו אפשר ללמוד לתעודה או לתואר לשיקולך ולנוחיותך. העיקר שתעסוק במה שאתה אוהב, אתה תצליח כי אי אפשר להתעלם מאדם שמגשים את עצמו וייעודו. מה אתה אומר?