שלום רב! אני תושבת קריות, בוגרת תואר ראשון במדעי החברה הרב תחומי, סוציולוגיה ומשאבים אנוש. מעוניינת לשאול אם קיים מסלול לימודי במסגרת תואר שני בתחום ייעוץ לגימלאים 50 פלוס ומתי הוא מתחיל? האם אפשר לקבל סיוע במימון לימודי וכמה זה עולה? תודה שושנה
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ לפרישה וייעוץ פנסיוני
שלום שושנה,
שני המסלולים שאני מצליחה לחשוב עליהם הם לימודי תעודה האחד הוא בתחום הייעוץ הפנסיוני שבו לקראת פרישה. המסלול השני הוא מסלול לימודי ייעוץ לפרישה העוסק בכל תחומי החיים והשינויים המצופים לפורשים. צירפתי לך בקישור בתחתית התשובה שלי הסבר לגבי לימודי הייעוץ הפנסיוני. לא קיים תואר שני בתחום לפחות נכון להיום.
תואר שני לימודי זקנה
שאלה נוספת: האם לימודי תואר שני בתחום הזקנה לא כוללים את נושא ייעוץ הפרישה? בעת. לימודי בתאור הראשון בסוציולוגיה, התקיים חוג בנושא הפרישה והוא קרוב ללבי. תודה על השרות. שושנה
ש
שני יונגר
לימודי גרונטולוגיה ופרישה לגמלאות
שלום שושנה,
מדעי הזקנה עוסקים בתקופה מאוחרת יותר מזו של תקופת הפרישה מהעבודה. הם עוסקים בכל התהליכים הנפשיים, פיזיולוגיים, רגשיים וכו' שעוברים על האדם בתהליך הזקנה. למיטב ידיעתי לא עוסקים בלימודים אלו בנושאים כלכליים כמו נושא הפרישה מהעבודה אלא במה שקורה לאחר שהאדם כבר פרש לגמלאות. אך עם זאת, כן קיים קורס ייעוץ פרישה לבני הגיל השלישי. אלו לא לימודים אקדמיים אלא לימודי תעודה. תוכלי לקרוא עליהם בקישור בתחתית התשובה שלי.