אני מעוניינת להתחיל תואר ראשון בשנה הבאה . אני סגורה כבר על תחום אך יש לי מס' התלבטויות . לימודים באוניברסיטה די אינטנסיביים וחשוב להיות בוגר אוניברסיטה באותה במידה שחשוב לשלב עבודה במקביל . האם אוכל לשלב עבודה במקביל ? (הכוונה לעבודה בתחום ולא מלצרות/שמירה . )ראיתי שרוב משרות הסטודנט דורשים 90 שע' חודשיות . ניסיתי היום לדבר עם האוניברסיטה אך הם לא יודעים לתת לי מידע האם ניתן לפרוש תואר לזמן ארוך יותר.
ש
שני יונגר
עבודה במקביל ללימודים
שלום דנה,
חבל שלא רשמת לי באיזה תחום לימודים מדובר. כי יש תחומי לימוד בהם יותר קל לשלב עבודה ובאחרים ממש לא. הסיבה דרך אגב שבאוניברסיטה לא אמרו לך אם תוכלי לעבוד במקביל ללימודים נובעת מכך שאופי הלימודים באוניברסיטה אינו מתחשב באנשים עובדים בדרך כלל, אז א אפשר מראש לתכנן עבודה במקביל ללימודים. מה שכן יש סטודנטים שעובדים בעבודות סטודנט במקביל ללימודים לאורך כל התואר ולא משנה באיזו מחלקה, לכן זה גם עניין של בחירה והחלטה אישית שלך.
בברכה, שני
ד
דנה
רושמת לך עכשיו מה רוצה ללמוד..
פוליטיקה ותקשורת. דיברתי כבר עם האוניברסיטה והם מאפשרים לפרוש את התואר לזמן ארוך יותר העניין כרגע שיש משרות סטודנט מצומצמות אם בכלל , בעיר בה מעוניינת ללמוד ולכן המקום אולי כבר לא רלוונטי. לעניין נוסף - היית ממליצה על לימודי מכינה קדם אקדמאים שמאפשרים קבלה ישירה למסלול ? צריך לעבור את המכינה בציון 90. גם השיקול הזה אומר לחכות לפתיחת המכינה בשנה הבאה ורק בעוד שנתיים להתחיל ללמוד
ש
שני יונגר
יעילות לעומת יכולות
שלום דנה,
אם את לא יכולה להתקבל עם הנתונים ההתחלתיים שיש לך כרגע ועם מכינה מוצלחת תוכלי להתקבל בקבלה ישירה הייתי אומרת לכי על זה. הכל תלוי באמונתך ביכולת שלך להתקבל באמצעות מכינה ופחות באמצעות פסיכומטרי. אני מקווה שאת יכולה לומר לי שאת מכירה ביכולות שלך ואת יודעת איפה הסיכויים שלך להצליח גדולים יותר בבחינה פסיכומטרית או במכינה. וכמובן כאשר אין צורך בשיפור תעודה הבגרות בנוסף למכינה. לעניין ה"עוד שנתיים" הכל תלוי מהו גילך, מה תעשי בזמן הזה עד לתחילת הלימודים ועוד. זה בהחלט פרק זמן לא מבוטל והוא משמעותי בקבלת ההחלטה הזו. באופן אישי אומר לך שאני תמיד בעד יעילות, לכי במסלול שבו תשיגי את המטרות שלך הכי מהר. למרוח את הלימודים זה לא רעיון טוב בעיני בכלל. וחוץ מזה שעד אז יש לך זמן לנסות עוד פסיכומטרי בלמידה עצמאית וכו'. כך שההשקעה לא גדולה בכסף ויכולה לחסוך לך גם זמן וגם כסף בעתיד. הכי חשוב שלא תגיעי מותשת ללימודים שיצריכו את כל המוטיבציה והאנרגיות שלך להצלחה שלך.