בחירת מקצוע לחיים - מדעי הסביבה ואנרגיה ירוקה או מנהל עסקים?
בחירת מקצוע לחיים - מדעי הסביבה ואנרגיה ירוקה או מנהל עסקים?
יוסי
3 תגובות
ש-לום לכולם!! ברצוני להביע תודה בראשונה על עזרתכם.
שמי יוסי, בעוד כשבוע יימלאו לי 26 שנים ואני משוחרר מזה 4 שנים בדיוק..
מאז ניסיתי הרבה תחומי לימודים כגון תכנות, שוק ההון, שיווק אינטרנטי, לימודי מתמטיקה לצורך מסלול הנדסה, עבודות פיזיות בבניין ומשרדיות בחלקן (כי רק משרדיות כגון תכנות או טלמרקטניג פשוט לא בשבילי. באופן כללי דברים שאני אוהב הם מוזיקה וניגון (לא בתור מקצוע אלא יותר לנשמה את זה כבר הבנתי), משחקי מחשב (אסטרטגיה) וטכנאות, לחימה, תזונה, רפואה ופסיכולוגיה\אנתרופולוגיה. באופן כללי אני לא אוהב מתמטיקה (אבל כן פיזיקה חחח), מקומות ותקלות שאני רואה בחיים לרב אני חושב כיצד הייתי עושה זאת טוב יותר כגון ייעול הדבר והתהליך שלו... אני כן אוהב לנהל תהליכים ולכן חשבתי על הנדסה תעשייה וניהול אבל גיליתי שהנדסה זה משהו טכני מידי בשבילי אז נשארתי עם ניהול בראש.
בעיקרון אני חושב על מנהל עסקים וכלכלה אין לי כמעט מושג איך מתפרנסים מזה למרות הפרוט הקצר והציורי שראיתי באינטרנט... במקביל אני מתעניין בתחום של מדעי הסביבה ואנרגיה ירוקה. חשבו כמה מדהים זה יהיה בתים ירוקים ותחבורה ירוקה...
בגדול אני מנסה להימנע מלימודי מתמטיקה מפני שאני ניסיתי פעמיים כבר ופשוט אפשר להגיד שדי סבלתי מזה, שיש להתייחס לדבר שזה אומר עליי ועל המקצוע המתאים לי.
תודה רבה לכל הקוראים והמגיבים.
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים שיביא אותך למסלול המקצועי הנכון לך
שלום יוסי,
אני חושבת שאם לא התחברת לתחום שוק ההון אז ככל הנראה גם לכלכלה לא תתחבר. אני ממש לא מסכימה איתך שתעשייה וניהול הוא מסלול טכני מיזי. הלימודים אומנם הם טכניים ברובם, אבל העבודות בפועל יכולות להיות יצירתיות מאוד ולשלב בתוכן את כל הכישורים והיכולות שלך. זהו תחום הנדסי כללי מספיק כדי לאפשר גמישות תעסוקתית. כצעד ראשון בעולם התעסוקה המקצועי, זה לטעמי יהיה צעד נכון וחכם מצידך. אני מבינה שסבלת מלימודי המתמטיקה, אך בהנדסה העיקר היא הפיזיקה. אם אתה טוב בפיזיקה תוכל להיות מהנדס נפלא. לגבי נושא הקיימות הבנייה הירוקה וכו'. גם הוא מוביל אותי לעודד אותך לשקול תחום הנדסי נוסף והוא הנדסת בניין. ממנה תוכל לפנות לכיוון של בנייה ירוקה, אשר הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות ככל שהמודעות לנושא גדלה. אם ההנדסה עצמה איננה מעניינת אותך, אולי אדריכלות יכול להיות כיוון טוב בשבילך, גם ממנו תוכל להגיע לחלק של התכנון והיזמות בתחום הבנייה הירוקה. לגבי מנהל עסקים, יש לי הרבה השגות כאשר מדובר בתואר ראשון. התואר במקור נלמד בעבר כמעט ורק כתואר שני ובצדק. הוא כללי מאוד ואינו ממוקד לתחום מסוים אלא נותן כלים והבנה רחבה של נושאים כגון: שיווק, כספים, ניהול, חשבונות וכו'. וזו גם המטרה האמיתית שלו מתוך תפיסת עולם כי למנהל צריכים להיות כלים רבים ומגוונים כאשר הוא ניגש לניהול. מה שחסר למרבית בוגרי המסלול בתואר הראשון הוא הפן המקצועי שיגבה את כישורי הניהול שנרכשו. ולכן אני לא מנסה לשכנע אותך לוותר על תחום מנהל העסקים אלא פשוט לנסות ולעזור לך לבחור בצורה נכונה יותר את המסלול המקצועי שלך. לאדם כמוך יש כל כך הרבה כישורים ויכולות שבניגוד לאחרים קשה לי לומר לך בדיוק במה לבחור. ולכן אני ממליצה מאוד שתבדוק במה עוסקת העבודה של אותם מקצועות, כלומר איך היא נראית בפועל. שתי ההנדסאות הללו נשמעות לי בול עליך, בעתיד תוכל מהן לפנות לכל כיוון שתרצה, עבודת שטח, ייעוץ, ניהול וכו'. חשוב לי שתבחר בסיס איתן ותצמח ממנו, ושלא תתפשר. דבר אחרון שחשוב לי לומר לך, מכיוון שהיו לך התחלות רבות של לימודים שפרשת מהם, לא הצלחת להגיע באף אחד מהתחומים לחלקים המעניינים (לצורך העניין) כי לפחות שנה אחת מלימודי תואר ראשון מוקדשת למבואות, הם כמעט תמיד משעממים או יבשים יותר אך הם לא מעידים על העבודה בסוף הדרך הזו. ולכן חשוב שתחליט קודם כל מה אתה רוצה לעשות ואחרי זה תבחר באיזו דרך להגיע לשם. אני אהיה פה כמובן לכל התלבטות נוספת שלך בעתיד ושמח לשמוע את התובנות שלך בעניין.
בברכה, שני
י
יוסי
תודה על התגובה המדהימה
שלום שני, אני ממש מודה לך על התשובה המפורטת והכל כך אכפתית, זה דבר ראשון!
יכול להיות שאני נכוותי ממתמטיקה מכיוון שלבגרות למדתי כעשרה ימים לפני והבסיס המתמטי שלי הוא 3 יח' והיה לי מאד קשה ללמוד לבד בבית כעבור 7 שנים שלא למדתי מתמטיקה...
אולי כדאי שאנסה ללכת לכיוון של הנדסה שוב בצורה איטית ומאורגנת יותר.
אארגן לי בסיס מתמטי חזק ומשם אתקדם בעזרת השם.
אגב, דבר שמאד מטריד אותי הוא כיצד ניתן לדעת מה מהנדס עושה ביום-יום שלו, יש הצעות בדבר?
תודה רבה.
ש
שני יונגר
בדיוק בשביל זה הפורום הזה קיים
שלום יוסי,
תודה רבה על המחמאות, זה בהחלט מזכיר לי למה אני כל כך אוהבת את עבודת הייעוץ בפורום הלימודים. אני שמחה שהצלחתי לשכנע אותך לתת צ'אנס בכל זאת לתחום שלהבנתי אמור להיות הרבה יותר מתאים לך מאחרים. לגבי השאלה האחרונה שלך, מהנדסים עושים המון עבודות שונות, זה אמנם נשמע כמו תחום שבלוני, אבל ממש לא. בתחום הבנייה למשל, חלק עובדים בניהול של בנייה למגורים, חלק מנהלים פרויקטים ענקיים של גשרים מנהרות קווי רכבת וכו'. המשותף לכולם הוא שהם בונים יש מאין דבר חדש וזה בהחלט מרגש. בהמשך הדרך לאחר צבירת ניסיון אפשר לפנות לכיוון של ייעוץ לבנייה, הדרכות וכו' אם כדי לגוון ואם כי פשוט טובים בזה. חלק פותחים חברות עצמאיות ועוסקים בנישות המתאימים להם. עוד נקודה הקשורה לאופי העבודה, חלק בלתי נפרד מאופי העבודה תלוי גם באופי הארגון בו עובדים. כשתדע מה אתה רוצה לעשות תתחיל לעבוד ואז גם יהיה לך קל יותר לומר איפה אתה רוצה לעבוד בתחום שלך. על חיי היום היום אני חושבת שאין טעם כרגע לדבר. רק אציין שבאמת שיש המון המון אפשרויות לסוגי עבודות וכאשר תתקרב למועד חיפוש העבודה הראשונה שלך תחפש ארגון שבו תוכל להגשים את השאיפות שלך בעבודה בעתיד. העיקר שלא תתפשר ולא תוותר הפעם. ואם תרגיש בעתיד ספק לגבי ההחלטה או תרגיש מבולבל. כתוב לי ונמצא פתרון.