מתלבטת אם לעשות הסבה, יש לי תואר ראשון בייעוץ חינוכי. מה תוכניות ההסבה הקיימות? מצד שני מתלבטת אם לעשות תואר שני, מה האופציות שיש לי מלבד ייעוץ חינוכי וארגוני? אני מתלבטת בכלל אם להמשיך בזה או משהו, אני לא יודעת אם זו הייתה בחירה טובה ללמוד ייעוץ חינוכי אבל אשמח לקבל מידע
ש
שני יונגר
הסבה לאיזה תחום?
שלום,
השאלה היחידה שעולה לי בראש כאשר אני קוראת את הדברים שכתבת פה היא: הסבה למה? אני מבינה שלמת תואר ראשון בחינוך והתמחית בייעוץ חינוכי. כמובן שלא תוכלי לעבוד כיועצת חינוכית בבית הספר כי את חייבת תואר שני כדי לעוסק בייעוץ במסגרת משרד החינוך. אני מבינה שאת נמצאת במקום מאוד מבולבל כרגע אך חסרה לי המון אינפורמציה כדי לנסות ולתת עצה טובה. אנא ספרי לי האם התחלת לעבוד מאז סיימת את הלימודים ומה הייתה הסיבה בגללה בחרת במסלול הזה מלכתחילה. מה אהבת בתחום ומה פחות. ובאיזה סוג עבודה את היית רוצה למצוא את עצמך בעתיד. אפשרויות להסבה קיימות לא מעט, אך אני חייבת כיוון ממך לפני שאת עצה. אין טעם להציע לך לבחור בהסבה שבסופו של דבר שוב לא תתחברי לתחום בה ולא תרצי לעסוק בו.
בברכה, שני
ה
התלבטות
תשובה
מה שאני העדפתי לפנות אליו בהתחלה הוא תזונה קלינית, אך אין לי פסיכומטרי מספיק גבוהה וגם בבית הספר לא הייתי חזקה בתחומים הראליים, אין לי בגרות בביולוגיה בכלל או כימיה ואז ויתרתי על זה. חשבתי מה עוד יכול לעניין אותי וחשבתי על "עזרה וייעוץ לאנשים", היה לי קשה להגיע לציון המבוקש בעבודה סוציאלית, הלכתי על ייעוץ חינוכי, הנושא מאוד מעניין אבל אני לא בטוחה שאני רוצה להישאר במסגרת בית ספרית, במסגרת פורמלית. כרגע אני עובדת בשירות לקוחות אבל מחפשת עבודה עם נוער בסיכון(שזה מאוד מאתגר ומעניין אותי)