אני השתחררתי לפני שנה ו3 חודשיים מהצבא אני אוטוטו בן 23 ועד עכשיו או יותר נכון מאז או מתמיד הייתי עובד בעסק של המשפחה ולא עבדתי אף פעם בחוץ או שהתעניינתי יותר מדי לגבי מה שהולך בחוץ.. עם הזמן אחרי שאני כבר משוחרר החלטתי שבא לי להתקדם ולעבוד במשהו שאני יוכל לבוא בו יותר לידי ביטוי ולהגיד זה משהו שאני השגתי בכוחות עצמי .. הבעיה היא שאני מהסס הרבה ולא סגור על עצמי ונורא נורא קשה לי להחליט כי בכל זאת אני רוצה למצא משהו שאני אעסוק בו ואצליח, מקצוע לחיים אני לא מחפש יותר מדי מקצועות קטנים כמו למשל לעבוד בכל מיני חברות טלפונים או לעבוד בחברות כמו הוט או יס.. פשוט לשאוף למעלה לדברים הגדולים יותר למשהו יותר רציני למרות שאין לי בגרות אבל לא אכפת לי להשלים אני אקח את עצמי בידיים אם אמצא משהו שאני ארגיש שזה באמת זה כי סך הכל רוצה עבודה נוחה ולהרוויח משכורת טובה אפילו אם אתחיל מ8 אלף זה בסדר העיקר להתחיל משהו טוב ולא סתם להמשיך להתבזבז כי זה מה שאני מרגיש כרגע סוג של בזבוז ואני כבר מרגיש שאני חייב למצא לעצמי איזה משהו כל אחד זורק דברים לאוויר אבל אין לי את מי שיתן לי את הדחיפה הזאת ויעלה לי קצת תמוטיבציה שהולכת ויורדת.. הייתי במכון להכוונה ותעסוקה אבל גם שם לא הרגשתי שעזרו לי .. אפילו שואלים אותי מה עוד כמה שנים אין לך איזה שאיפות ? בחיים לא שאפת במה תירצה לעבוד עוד 10 שנים? אין לי תשובה אני סך הכל רוצה עבודה מסודרת משעה ככה וככה להגיע לעבודה לסיים את עבודה בכיף ולהרוויח משכורת די גבוהה כדי שגם בעתיד אוכל לפרנס בעזרת ה׳ את האישה והילדים וזה הכל אבל נורא נורא קשה לי להחליט וזה כבר מגיע למצב של תסכול ואני לא יודע כבר מה לעשות עם עצמי אבל אני ממש אשמח לקבל כאן תגובות הצעות מכמה אנשים שבאמת מכירים ויודעים אולי אני אפילו אקרא על כמה מקצועות ואתפס על משהו ויכול להיות שלפחות אמצא כיוון כי זה החלש הכי קשה לא מעניין אותי לימודים או להשלים לא חושב על זה זה לא מפריע לי כרגע .. העיקר לבחור מקצוע שיעניין אותי
מ
מור
גם אני!!
גם אני אבודה בדיוק כמוך!!! אני מאד רוצה להתחיל ללמוד! לא יודעת במה, לא יודעת במה להתחיל, איפה, איך ואת הדחיפה הזו כדי לעשות את הצעד הראשון!!! אשמח לקרוא תגובות מאנשים עם ניסיון כאן :)
ש
שני יונגר
אשמח אם תעני על השאלות המפורטות פה
שלום מור,
אשמח אם גם את תכתבי לי את הפרטים הבאים: 1. במה את טובה- גם בלימודים וגם בעבודה 2. במה את פחות טובה - גם בלימודים וגם בעבודה 3. האם הנטייה שלך יותר הומנית או ראלית 4. תחומי עניין האם יש לך? 5. מקצועות בבית הספר בהם היית חזקה 6. התנסות תעסוקתית חיובית בעבר שבה הצלחת 7. האם יש לך תעודת בגרות או לא וכמה את מוכנה להשקיע בלימודים (כלומר זמן וכסף) 8. מהו החלום שלך?
בברכה, שני
ה
הדס
גם לי קשה מאוד להבין לאיזה תחום כדאי לי לפנות
אענה על מה ששאלת את הקודמים ואשמח לעזרה בנושא
אשמח אם גם את תכתבי לי את הפרטים הבאים: 1. במה את טובה- גם בלימודים וגם בעבודה -> יחסי אנוש,דאגה,אוהבת ללמוד דברים מורכבים,דינאמית 2. במה את פחות טובה - גם בלימודים וגם בעבודה -> פחות מתחברת לדברים מקובעים, לא אוהבת לחזור על אותו דבר כל הזמן. 4. תחומי עניין האם יש לך? מתנדבת במדא המון שנים ,ספורט בעיקר, אוהבת גם את תחום המחשב. 5. מקצועות בבית הספר בהם היית חזקה ->תאטרון 7. האם יש לך תעודת בגרות או לא וכמה את מוכנה להשקיע בלימודים (כלומר זמן וכסף) ->יש תעודת בגרות מלאה, ומעוניינת להשקיע מאוד 8. מהו החלום שלך? שאלה מורכבת, להתפרנס בכבוד ושלא יחסר דבר,שאהנה בכל שאעסוק. כיום אני עובדת בתחום המחשבים
ש
שני יונגר
עוד כמה שאלות בנושא
שלום הדס,
תודה רבה על תשומת הלב והתשובות המפורטות אבל אני רוצה לשאול אותך עוד כמה שאלות או להעמיק את השאלות ששאלתי אותך כבר כדי שאבין קצת יותר דברים לגביך ואוכל להתחיל לחשוב איתך על כיוון ברור. מה שחסר לי בסעיפי השאלות והתשובות שלך הם הפרטים הבאים: 1. במה את טובה- מבחינה לימודית מתמטיקה אנגלית או מקצועות הומניים למשל וכו'. 2. במה את פחות טובה- כנ"ל כמו בסעיף 1 3. האם הנטייה שלך יותר הומנית או ראלית- לא השבת על השאלה הזו. 4. מעולה! 5. בוודאי היה תחום נוסף. אלא אם את רוצה ללכת לכיוון של תיאטרון הפקה ובימוי. שזה נהדר, אם זה התחום שלך. 6. התנסות תעסוקתית חיובית בעבר שבה הצלחת- לא השבת על השאלה הזו 7. נהדר! 8. האם את אוהבת את העבודה בתחום המחשבים? וכמובן אם כן מהו התחום הספציפי במחשבים שבו את עוסקת.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
כמה שאלות להרחבת הנושא
שלום משה,
אני בהחלט מבינה ומתחברת לחלוטין לכל הדברים שרשמת כאן על הצורך שלך במשהו משלך, עצמאות וביטחון תעסוקתי. מה שמאוד חסר לי בכל הדברים שרשמת פה הם הפרטים הבאים: במה אתה טוב (למשל יכולות טכניות גבוהות, יחסי אנוש, מכירות או כל דבר אחר) במה אתה חלש או לא נהנה בעבודה (מספרים, כסף, עבודה משרדית מול מחשב, עבודה בצוות, עבודה עצמאית או כל דבר אחר) האם יש לך יעד של זמן, כלומר כמה זמן אתה מוכן להשקיע בלימודים לצורך מציאת תעסוקה מקצועית. בנוסף, אשמח לשמוע מה כן אהבת בעבודה בעסק המשפחתי ולמה כן התחברת או היית טוב במיוחד. כי זה ייתן לי אינדיקציה ליכולות שלך.
אשמח לשמוע, שני
מ
משה גלם
המשך לנושא הקודם שלא לא מצא את עצמי
שלום שני לגבי השאלה שלך אנני יכול להגיד לך שמבחינת חוש טכני אין לי כל כך זאת אומרת לא טכני שמתקן דברים בשניה או עם ראש כזה יצירתי כדי לפתור בעיה כלשהי אני לא חושב שאני טוב עם לקוחות כי לא יודע אם יש לי סבלנות להיות פקיד או איש מכירות אני לא טיפוס יותר מדי פילפל אבל יש לי לב טוב אני כן בנאדם שאוהב לעזור ואוהב לתת מעצמי אני אוהב ספורט אבל לא בקטע של להתפרנס סך הכל מתאמן בחדר כושר לאחר שאני מסיים את העבודה גם בתחום הטכנולוגיה אני דווקא מתעניין אוהב לקרא כל הזמן להתעדכן וגם חשוב לי להגיד שלא יצא לי לעסוק בעוד עבודות מחוץ לעסק של המשפחה ובגלל זה אני מתאר לעצמי שאני גם ככה סגור נורא אבל אני בנאדם שכשאומרים לו מראש יש לך סדר יום מסודר תעשה א ב ג ד אין בעיה אני חשוב לי לבצע את המטלה על הצד הטוב ביותר לא רוצה פשוו שיהיה לי כאב ראש העיקר אני עושנ תעבודה שלי וזהו לא אוהב שמפתיעים אותי בעסק של המשפחה זה כל מיני מוצרי אלקטרוניקה קטנים וגדולים שאני על תקן הצלם מצלם אותם ומנקה ועובדיפ עם הEbay וזהו לא משהו מיוחד פשוט גם המשכרות לא וואו וחשוב לי גם להרוויח טוב כי אני רוצה לדעת שעוד כמה שנים אני אוכל להחזיק משפחה לא רוצה שיחסר לילדים ולאישה לעתיד שלי זה נורא חשוב לי הדברים האלה מבחינתי לעבוד בעבודה שאני לא 100% יאהב אפילו לא 80% העיקר להרוויח גם לפחות לפחות את ה8 אלף כמובן גם לא עבודות שחורות עבודות עם השכלה משהו עם שכל שלא יראו אותי סתם איזה מישהו חאפר כזה.. לדעת שהשגתי בכוחות עצמי לא אכפת לי אם צריך להשקיע לימודים שנתיים+ באמת לא מפריע לי העיקר ללכת על משהו טוב שאני ארגיש לפחות קצת די שלם כי אני בחיים לא ארגיש שלם עם עצמי כי אני בנאדם מבולבל שאף פעם לא יודע מה רוצה מעצמו וזאת תכונה לא טובה אבל ככה אני ולא היה מי שיתן לי יותר מדי דחיפות בגיל צעיר או שיתן לי תדרייב הזה לשאוף יותר... אין פשוט הכל מהתחלה אצלי כזה אני יכול להגיד לך שרופא אני לא רוצה להיות לא מתחבר ואין לי איזה חוש טכני או משהו יכול להיות לפעמים שיש הברקות אבל לא רואה את עצמי טכני של איזה משהו ולא בא לי ללכת לעבודות כמו להיות מחסנאי וכאלה בא לי משהו ברמה גבוהה כמו הייטק וכאלה משהו עם ראש משהו שאני יודע שהוא שווה למרות שאם כבר הייטק לא נראה לי כי לשבת 8 שעות רצוף על מחשב זה לא אני חח אבל בסיגנון כאילו ללמוד בשבילו קצת לירוק דם שצריך אבל לדעת שבזכות אותן המקצוע אהיה מבוסס טוב ושהעבודה תיהיה מסודרת לא רוצה סתם עבודות זמניות אני רוצה משהו לחיים.. נכון אין לי בגרות ונכון ההשכלה שלי לא גבוהה ויש לי הרבה על מה לעבוד בשביל לשאוף גבוהה אבל אני לא מתייאש זה משהו לחיים ובשביל זה אני מוכן להשקיע וממש אכפת לי הציעו לי גם הנדסאים אבל שוב לא יודע לא מתחבר לא לבניין ולא לחשמל .. אני מרגיש חסר אונים פשוט ומוכן לעבוד קשה כדי לשנות את זה
ש
שני יונגר
כמה רעיונות
שלום משה,
לפני שהגעתי לסוף הדברים שלך חשבתי לאורך כל מה שקראתי להציע לך ללמוד לתעודת הנדסאי בניין. אתה אמנם שלתת את התחום אבל אני רוצה לצאת לטובתו: הוא מאפשר עבודה מסודרת, לאחר מספר שנות ניסיון לא רק המשכורות היא יפה מאוד, התחום הוא מכובד והוא לא מאוד מאוד טכני. יש בו יצירה ובנייה של יש מאיין ולכן הרבה דברים להתגאות בהם מול ילדיך אשתך וכמובן כלפי עצמך. אפשרות נוספת היא לימודי תעשייה וניהול, לתואר ראשון, אלו לימודים המאפשרים מגוון רחב של תעסוקה גם בחלקה טכנולוגית למשל בתחום מערכות המידע וגם בחלקה יכולה להיות ניהול של תהליכים בתוך או מחוץ לארגון בתחום הייצור או התפעול של הארגון וכו.' המסלול מספיק כללי כך שלאדם כמוך יש אפשרות לבחור לאחר הלימודים ואף במהלכם בצורה הדרגתית את תחום העניין הספציפי בתוכו. כן תידרש לעבודה רבה וקשה כי תידרש גם למכינה להשלמת בגרויות וכן ללימודים בני 4 שנים לאחר מכן. רעיון נוסף שאני חושבת עליו עכשיו הוא כל תחום איכות הסביבה. זהו תחום מאוד "חם"היום והשכר בו מאוד יפה. הוא מצריך תואר ראשון שברוב המקרים מספיק בפני עצמו וכדאי לשקול אותו. אלו עבודות מאוד מסודרות עפ פרוטוקול עבודה מסודר מעט עבודה עם אנשים בתוך או מחוץ לארגון והרבה מאוד חשיבות בתוך הארגון.
מה דעתך? שני
ש
שיר
גם אני צריכה עזרה
למדתי תקשורת חזותית , הלכתי על זה כי אני מאוד יצירתית, אבל ממש סבלתי בישיבה שעות על המחשב וגם החלק הריאלי שאני מאוד טובה בו לא בא לדי ביטוי וזה היה חסר לי אני רוצה מקצוע ריאלי שמשלב יצירתיות ולא מול מחשב כל הזמן יש דבר כזה?
נ
נועה חזן - יועצת לימודים
מקצוע ריאלי ויצירתי
שלום שיר,
את מבקשת משהו קצת מורכב. מקצועות ריאלים, לרוב יהיו כרוכים בישיבה במשרד או מול מחשב - תקשורת חזותית או מקצועות העיצוב האחרים יכולים לתת מענה לפן היצירתי אך כל עוד מדובר במקצוע שמשלב פן ריאלי, תהיה גם ישיבה מול מחשב. אולי כדאי שתשאירי את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך כדי לנסות לסייע לך באיתור מסלול מתאים.