ערב טוב, מתנצל מראש על השאלות המוזרות. בכל אופן, אני לקראת שחרור מהצבא ואני בתהליך של חיפוש מה ללמוד. עכשיו יצא לי לקורא די הרבה על כל מיני מסלולים וזה. אבל יש משהו שלא כל כך הבנתי. איך הלימודים באוניברסיטאות תכלס עובדים? מבחינת מסלולים, נקודות זכות, כמה קורסים לקחת.. אשמח להסבר מפורט על איך העניין עובד. תודה!
ש
שני יונגר
נקודות זכות לתואר ראשון
שלום דקל
בתואר ראשון חד חוגי יש ללמוד ברוב המקרים בערך 120 נקודות זכות לתואר, אך למשל בלימודי משפטים מדובר על בערך 140 נקודות זכות לתואר ובהנדסאות מדובר על למעלה מ 150 נקודות זכות לתואר. בסופו ששל דבר כל מוסד לימודים קבע סדרי גודל אחרים של כמות שעות לימוד הנדרשות לתואר ראשון באישורם של המל"ג. לכן התשובה היא שמלבד ההערכה הזו שכתבתי לך יש לבדוק כאשר נרשמים ללימודים מה בדיוק דורש מוסד הלימודים במסלול הלימודים אליו אתה מיועד. לגבי כמה קורסים לקחת וכו'. כל אלו מוכתבים מראש. ממש מקבלים מערכת שעות שיש לבנות לבדד או שמוכנה מראש (שוב תלוי איפה לומדים) והיא כוללת את כל נקודות הזכות לאותו הסמסטר. לכן, לפי חישוב של 120 נקודות זכות לתואר ראשון הנפרשות על פני 3 שנים ובהן בסה"כ 6 סמסטרים, כמות נקודות הזכות הממוצעת לסמסטר היא 20. לגבי כמה קורסים יש ללמוד כדי להגיע ל-120 נקודות זכות, זה כבר תלוי במסלול הלימודים. יש קורסים של 0.5 נקודה ויש גם קורסים של 8 נקודות. מקווה שעכשיו יותר ברור.