שלום לכם! אני בת 23 מאיזור המרכז. בשיא המוטיבציה, מאד רוצה להתחיל ללמוד. העניין הוא- שאני נורא מבולבלת באיך ומה להתחיל. חשוב לי לציין שאין ברשותי בגרות מלאה (אם יידרש הדבר- אדאג גם להשלים). אינני יודעת מה הדבר שהכי הכי מושך אותי ללמוד , אך אני כן יודעת למה אני הכי פחות מתחברת. איך אני אדע? מכללה? אוניברסיטה? כן להשלים בגרויות? לא להשלים? איפה מתחילים, מה הלאה? מבולבלת, וזה גורם למוטיבציה לרדת. איך מתחילים ואיך ניתן לדעת מה הכי כדאי לי ללמוד? אני מודה לכם על העזרה!
ש
שני יונגר
מה ואיך לעשות לקראת לימודים?
שלום מור,
חסר לי רק דבר אחד כדי להתחיל לתת לך תשובה פחות כללי מזו שאוכל לתת לך כרגע. לא רשמת לי למה את כן או לא מתחברת. אך אענה לך בכלליות על שאר השאלות עד כמה שאפשר. 1. מכללה/אוניברסיטה- הכל תלוי מהי מסגרת הלימוד בה את רוצה ללמוד ואילה את מתחברת. מכללות מציעות מסלולים יותר פרקטיים מאוניברסיטאות ויש סטודנטים שזה חשוב וטוב להם ללמידה. אך יש סטודנטים שיוקרת האוניברסיטה מאוד חשובה להם (יש כמובן מכללות יוקרתיות, שלא יובן לא נכון מדברי) ולכן הם מעדיפים אוניברסיטה. במיוחד אם כחלק מהשיקולים בא בחשבון לימודים לתארים מתקדמים בחו"ל. 2. בגיל 23 אם את רוצה ללמוד לתואר אקדמי אז בסבירות גבוהה מאוד תהיי חייבת להשלים את הבגרויות. למסלולים אחרים הדרישות נוחות יותר. אך מכיוון שלא ציינת מה תרצי ללמוד אני לא יודעת לתת תשובה לגבי מה עליך לעשות. 3. מתחילים בהחלטה, מה תרצי לעשות אחרי הלימודים, כלומר במה תרצי לעבוד. אני ממש לא מבקשת ממך לדבר על מקצוע ברור, אלא לפחות על חזון של אופי העיסוק הרגשות שלך כלפי העבודה, אופי וסגנון התעסוקה וכו'. אשמח לשמוע ממך.
בברכה, שני
מ
מור
תגובה לשני
היי שני תודה רבה רבה על תגובתך :) כשאלמד, יהיה חשוב לי שהלמידה תהיה יותר אישית ויותר מכוונת \ מסודרת.
עדיין מבולבלת ועדיין לא יודעת מה אני רוצה ללמוד כי באמת שאני לא יודעת איזה סוגי מקצוע יש. זאת אומרת, אין לי מושג "במה לבחור" כי אני לא יודעת מה הם האופציות בכלל,
אני יודעת שאני מתחברת לכל נושא של ניהול, אופי העבודה - משהו מסודר וקבוע, שעות קבועות ככל הניתן. משרדי כזה. יש משהו שאני יודעת שאני מאד אוהבת, וזה גוף האדם. זאת אומרת, כל מה שקשור לבריאות, או מה חשוב לנו בגוף, מה לצרוך ביום-יום.
כלכלה, או חשבונאות. לא מדבר אליי. אני ממש מודה לך על העזרה!!!
ש
שני יונגר
לימודים מתחום גוף האדם והבריאות
שלום מור,
האפשרויות שלך יכולות אם כך לתואר ראשון להיות למשל: מדעי המוח, לימוד תזונה, לימודי ביוכימיה ומזון (כלומר העיסוק בפיתוח מזונות שונים- יש הרבה משרות ניהול בתחום), לימודי פיזיותרפיה, לימודי קלינאות תקשורת, לימודי אופטומטריה, לימודי רנטגאות ועוד. בכלל את כל התחום של הלימודים הפרא רפואיים כדאי שתשקלי. מכל התחומים הללו תוכלי להמשיך למינהל הרפואי מה שיכול להיות מסלול מאוד מעניין עבורך. צירפתי לך הסבר קצר לגבי התחומים הפרא רפואיים לעיונך. ודרך אגב זו הדרך ללמוד על התחומים, לקרוא ולקרוא ולקרוא עד שתגלי לאן בדרך כלל את פונה יותר, שם כנראה עיקר העניין שלך ותשומת הלב שלך נמצאים.