שלום, אני מתעניין בתזונה בריאה, כושר גופני, אורח חיים בריא והקשר של כל אלה לגנים האנושיים ולהשפעתם על בריאותנו. האם יש מקצוע שמשלב תחומי עניין אלו?
ש
שני יונגר
לימודי תזונה בריאה וכושר גופני- אימון לאורח חיים בריא
שלום שלומי,
בהחלט כן. יש לך אפשרות ללמוד את הנושאים הללו באחד משני מסלולים: מסלול לימודים אקדמי במסגרת לימודי תואר ראשון בספורט והמשך ללימודים גבוהים נוספים או במסלול ללימודי תעודה שבו תוכל ללמוד קורסים שונים בתזונה ובספורט וכן השילוב ביניהם כולל גישות חדשות כמו תזונה מותאמת גנטיקה וכו'.אך השאלה היא מה המסלול המתאים לך לדעתך, מסלול של מאמן כושר ותזונה שלומד קורסים נוספים כל הזמן כדי להתעדכן במחקרים החדשים לצורך התמקצעות או אקדמאי שיכול לעסוק גם באימון לתזונה וספורט וכו' אך הולך במסלול מחקר אקדמי בתחום. הכל תלוי בך. צירפתי לך בתחתית התשובה שלי הסבר על לימודי התעודה העוסקים בתחום האימון לבריאות. ודווקא לקראת סוף דברי אני חייבת לסייג ולומר אין רק את האפשרות של או לימודי תעודה או לימודים אקדמאים אלא תמיד כדאי לשקול לשלב בין סוגי הלימודים הפרקטי והתאורטי כדי לעבוד במקביל ללימודים האקדמיים וכן רכישת השכלה גבוהה שמהווה יתרון גדול מול לקוחות פוטנציאליים עתידיים להם חשובה ההשכלה האקדמית.