שלום רב אני בת 27 לפני שנה סיימתי תואר בשירותי אנוש. מקצוע מאוד חדשני לפחות בארץ, המשלב משאבי אנוש ועבודה סוציאלית. נכון לעכשיו אני ממשיכה לעבוד באותו מקום בו התחלתי לפני התואר - משרד כרטיסים, המוכר כרטיסים להצגות, מופעים, קונצרטים וכו'. נכון לעכשיו, אני רוצה לקחת קורס מקצועי בתיירות - סוכן נסיעות על מנת קצת להרחיב את האפשרויות ובכל זאת למצוא משהו אחר. זו השנה השביעית שלי באותו מקום, אני האמת מרגישה שאני מגיעה לסף. כי כבר כמעט מציתי את הכול ואני רוצה לנסות משהו חדש. וזה למצוא עבודה אחרת, אולי קצת פחות טובה וזה מה שבטוח יקרה אך אחרת. אני צריכה לצאת מהבית, קצת. כן, מה שכחתי לציין שעבודה היא מהבית. עוד גורם נוסף, לחשוב על שינוי. שאלה שלי היא האם אני עושה נכון? או שבזבוז זמן וכסף?
ש
שני יונגר
איפה את רוצה להיות בעוד 5 שנים מהיום?
שלום יוליה,
לדעתי את נמצאת בצומת דרכים כזו שבה חשוב שתדעי במה את רוצה לעסוק הלאה בעתיד. אם תיירות היא מה שמעניין אותך שלמעשה מדובר במכירות פשוט מסוג אחר ברוב המקרים, אז אין בעיה. כן הלימודים יכולים לאפשר לך לשנות את סביבת העבודה ולעבוד בסביבה בה יש אנשים נוספים וזה בהחלט יכול להיות שינוי משמעותי בשבילך. אני לא יודעת אם מראש עליך לוותר על העבודה הנוכחית או שפשוט תנסי לשלב במקביל אליה כדי להתנסות גם דברים אחרים. אני בהחלט לא שוללת תיירות, אבל אני כן רוצה שתעצרי רגע ותחשבי גם על סביבת העבודה שאת רוצה לעצמך בעתיד וגם על אופי העבודה . אולי תגלי שדברים אחרים יותר מתאימים לך או מעניינים אותך. אם העבודה הנוכחית שלך טובה ואת משתכרת בה יפה לטעמך, אז אולי לימודים שבהם תלמדי תחביב חדש שייתן לך את המוטיבציה בכל בוקר הם המפתח ולא בהכרח לימודים לצורך שינוי תעסוקתי. מה התשובה הנכונה והוודאית, אני לא יודעת ואני גם מאמינה שאין תשובה אחת טובה. אבל קודם כל נסי למצוא מה נכון לך הלאה. חשבי על השאלה הזו כאילו כל האופציות בעולם פתוחות לפניך...איפה את רוצה להיות בעוד 5 שנים מהיום?