שלום, בעוד כמה חודשים אני משתחררת מהצבא אחרי שירות סדיר כמדריכה ושירות קבע בתפקיד קצינת הדרכה. אני מעוניינת בעבודה העוסקת בתחום הדרכה ופיתוח הדרכה, לצערי במידע באינטרנט מאוד דל. אשמח לעזרה נוי
ש
שני יונגר
קורס בפיתוח הדרכה והנחיית קבוצות
שלום נוי,
קיימים לימודים בתחום בלא מעט מוסדות לימוד אשר כל אחד מהם שם דגש מעט שונה על נושא פיתוח ההדרכה. בין היתר את הקורסים הללו תוכלי למצוא במוסדות הלימוד הבאים: לוטם, HIT, ביה"ס תפני, ג'ון ברייס הדרכה, המרכז הישראלי לניהול ועוד. משך הקורסים נע בין 60-120 שעות לימוד בהם מקבלים בין היתר את הכלים הבאים: - תפקידו של בונה ההדרכה - עקרונות ודרכי למידה - איתור צרכים בהתאם לאוכלוסיית יעד - איתור צרכים בהתאם לדרישות אירגון - הערכה ובקרה - כתיבת ההדרכה - תהליך פיתוח הדרכה ומושגי יסוד - מודלים ותיאוריות בפיתוח הדרכה - מתן מענה לאוכלוסיות מיוחדות - פיתוח יכולות ניהול ומנהיגות - ניהול עובדים מרחוק - הדרכה מתוקשבת - הנעת הקבוצה לקחת חלק בהדרכה - ליווי והנחיה קבוצתית ועוד. מכיוון שאת קצינה בצבא לדעתי הרבה מאוד מהתכנים בקורסים הללו יהיו לך מוכרים לכן אני חושב תשאולי כדאי שתשקלי ללמוד לקורס הנחיית קבוצות משימה ולא קורס פיתוח הדרכה. אך לשיקולך כמובן. בנוסף, מאוד חשוב למי שרוצה לעבוד בהדרכה בארגונים גדולים להיות אקדמאי בעל תואר ראשון לפחות, כאשר התארים המתאימים ביותר לעבודה בתחומי ההדרכה הם בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות (עם או בלי לימודי משאבי אנוש). צירפתי לך הסבר לגבי לימודי הנחיית קבוצות לעיונך.