שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד השנה אבל אני לא יודע מה ללמוד ואני מאוד לחוץ להתחיל ללמוד השנה. הייתי ביום פתוח במכללה ובייעוץ לימודים במכללה אחרת, אבל אני מבולבל ועדיין לא יודע מה ללמוד. מה אני יכול לעשות? מצד אחד, אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד השנה, אבל מצד אני אני חושש להתחיל ללמוד משהו ואז להתחרט במקצוע ואף לא להצליח. עד מתי מסתיימת ההרשמה לשנה הקרובה?כל הלימודים מתחילים רק באוקטובר? אין לימודים שמתחילים בפברואר או בהמשך השנה?
תודה רבה.
ש
שני יונגר
לא לרוץ ללימודים בלי כיוון ברור
שלום שלמה,
זה בהחלט חשש נכון, כי אם תתחיל ללמוד לתואר ראשון שזהו מסלול כל כך תובעני ואין לך מטרה ברורה בסוף הדרך זהו אז המוטיבציה מלכתחילה נמוכנה יותר והסיכויים שתתחרט ותחליף מקצוע במהלך הלימודים או תסיים אותם ומיד תלך ללמוד משהו אחר גדולים יחסית. ההרשמה שמתקיימת בתקופה הקרובה היא למקומות האחרונים שנותרו בחלק מהמחלקות אותן יותר קשה למוסדות הלימוד למלא. אז בכל מקרה ההרשמה היא עד לסיום המקומות בכיתות הלימוד, אך בעיקרון היא הסתיימה כבר בתחילת החודש. יש מסלולים שמתחילים בסמסטר אביב כלומר בפברואר-מרץ בכל שנה. אבל גם לשם אם תגיע ללא תובנות ברורות לגבי מה שאתה רוצה לעסוק בו לאחר הלימודים שוב תהיה באותו המצב שבו אתה נמצא היום. אני מציעה לך מכל הלב לשוחח עם אדם שאתה סומך עליו שייתן לך עצה טובה בעניין הלימודים, ויעזור לך למצוא את מה שמתאים לך, כדאי מאוד תתחיל לקרוא על מסלול ללימוד ותעסוקה שונים ותראה מה תופס אותך. אני אשמח אם תשתף אותי במחשבות שיהיו לך לגבי העבודה העתידית שאתה מעוניין בה גם אם היא רק מן חלום כזה לא ברור. אפשר להגיע להרבה דברים בדיאלוג על הדברים.