שלום רב . אז אני כרגע נמצא בדיוק בצומת הזאת שבה אני שואל את עצמי האם ללכת אחרי הלב או אחרי המוח . המוח אומר ללכת אחרי הכסף וללכת למקצוע שלאו דווקא אני מאוהב בו אבל יש בו כסף, לעומת זאת הלב אומר ללכת אחרי מה שאני אוהב ומה שאני אוהב זה בעיקר תחום הייעוץ . כיוונתי להיות פסיכולוג קליני אבל וויתרתי על זה עוד לפני שהתחלתי לאחר שחקרתי את הנושא והבנתי שזה פשוט לא נוח בארץ מבחינת התמחויות ושצריך אחרי חמש שנות לימוד לרדוף אחרי אנשים שיקבלו אותי בשביל שכר רעב. אחרי שוויתרתי על זה , התעורר אצלי הרעיון של להיות יועץ זוגי ומשפחתי . השאלה שלי מה הדרך הכי טובה להגיע לתחום הזה ולצבור את מקסימום הכלים האפשריים? מה מומלץ ללמוד לתואר ראשון , שני וכו'.. תודה מראש.
ש
שני יונגר
ללכת בעקבות הלב או הראש
שלום מאור,
בכל מקרה כדי להיות יועץ תואר ראשון ושני הם הכרחיים אם אתה רוצה להילקח ברצינות. ללימודים אלו כלל המקצועות הטיפוליים והחינוכיים מתאימים כאשר מאוד תלוי בגישה הכללית שאתה מתחבר אליה, כאיש חינוך, כעובד סוציאלי, פסיכולוג או מטפל בגישות פסיכולוגיות כאלו ואחרות וכו'. דרך אגב גם יועץ טוב שיודע לנהל את עצמו בצורה חכמה יכול להרוויח מעולה כעצמאי. אז ללכת בעקבות הלב לא בהכרח אומר שלא תוכל לחיות מזה טוב.