אני בת 25 ואני כבר די מיואשת מלימודים נראה לי שאני צריכה הכוונת לימודים אבל אני במצב די מייאש
ש
שני יונגר
אל תתייאשי!
שלום שלי,
ראשית, אל תתייאשי, תמיד אפשר למצוא פתרון, גם אם הוא חלק מפשרה. אני מבינה מאוד את המקום המבלבל של גיל 25 ללא מקצוע מסודר. לא ממש ברור למה את מיואשת מהלימודים והאם כבר למדת משהו והפסקת או שינית מסלול. אשמח לשמוע האם יש מקצועות או סוגי תעסוקה שהיית רוצה לעסוק בהם או שאת מאמינה את יכולה להיות טובה בהם. כמו כן ספרי לי מהן החוזקות והחולשות שלך גם בעבודה וגם בלימודים. אפשר למצוא מסלול מתאים ופתרון שתהיי שלמה איתו. רק אל תתייאשי.
בברכה, שני
ש
שלי
תשובה ופירוט
התחלתי ללמוד הוראה למתמטיקה ואחרי שבוע הפסקתי כי הרגשתי שזה גדול עליי אולי כי אני לא מאמינה בעצמי בכלל. בבית ספר הייתי מאוד טובה במתמטיקה. אחר כך עבדתי רק במפעלים או עבודות שלא מצריכות חשיבה כלל אבל תמיד היה לי בראש שאני אלמד משהו ואתקדם אבל אני כבר לא יודעת אם אני מסוגלת ואם יש בי את הכוחות לזה בכלל. מצד שני אני חושבת שאם אני לא אלמד אז מה אני אהיה?
ש
שני יונגר
שלום שלי
שלום שלי,
אני מאמינה בכל ליבי שלכל אחד יש מסלול שנכון ומתאים לו. ואני גם מאמינה שלא לכולם הדרך צריכה לעבור במסלול אקדמי. יש אפשרויות רבות להחליט מה ללמוד ובאיזו מסגרת, למשל אפשר ללכת לאבחונים או שיחות עם מאמנים לקריירה. יש מסלולים שמהם תוכלי לעשות המון גם ללא תואר למשל כל תחומי הנהלת החשבונות לסוגיו השונים ולימודי הנדסאים יכולים לאפשר לך תעסוקה מעניינת וטובה גם כן. המסגרת האקדמית היא לא פשוטה ואם נכון להיום היא קשה לך מידיי, אז זה בסדר. תמיד תוכלי במידה ותרצי או תצטרכי ללמוד גם לתואר ראשון. כדאי מאוד שתפני לייעוץ או טיפול כלשהו שיעזור לך להתגבר על התחושות הקשות שלך לגבי היכולות שלך. כל כך חבל שכך את מרגישה, אפשר להתגבר על הדברים עם קצת עזרה מבחוץ ולהתחיל דברים ממקום שלם יותר. אני מאוד מקווה שתחשבי על הדברים שלי. כי אין לי שום ספק שאת בחורה אינטליגנטית מאוד אחרת לא היית מתקשה כל כך לבחור מה לעשות הלאה. אבל באותה המידה אני גם חושבת שאת צריכה עזרה במציאת הדרך שלך.