שלום, אני בת 32, אמא לילדים ברוך ה' ועובדת במשרה מלאה בעבודה משרדית. יש לי תואר ראשון במדעי החיים ואני מעוניינת לפנות לכיוון תחום טיפולי (ללא מגע)/ייעוץ. הייתי מעדיפה להמשיך בעבודתי במקביל ללימודים (אולי ניתן יהיה להיעדר מהעבודה במשך יום בשבוע). אם היה אפשרי הייתי הולכת ללמוד קלינאות תקשורת, אך הבנתי שהלימודים מאוד אינטנסיביים. אילו אפשרויות יש בידי לאור הנתונים הנ"ל? תודה רבה
ש
שני יונגר
מה דעתך על ייעוץ גנטי?
שלום ליטל,
לימודי קלינאות תקשורת נלמדים לתואר ראשון נוסף בלבד ולכן מצריכים כמעט שבוע מלא ללימודים. אולי אם תצליחי להתקבל תוכלי ללמוד ייעוץ גנטי. אלו לימודים לתואר שני שלא יצריכו ממך ככל הנראה מעבר ליום באמצע השבוע ואולי גם שישי בבוקר. אלו חלק מהנושאים הנלמדים במסלול: דרכי הורשה, אבחון טרום לידתי, אבחון נשאים, ביולוגיה מולקולרית, סימנים קליניים, אמבריולוגיה של האדם, אנליזת תאחיזה, מערכות לזיהוי חוסרים, תרביות מי שפיר, קליניקות לסקרים גנטיים, מחלות מטבוליות, טכניקות ציטומולקולריות, התורשה המנדלית, ארגון הגנום האנושי ותפקידו, הבדיקה הביוכימית, מצבי הטרוגניות ווריאביליות, אתיקה בביצוע בדיקות ובייעוץ ועוד. את התואר ניתן ללמוד במוסדות הלימוד הבאים: האוניברסיטה העברית והטכניון. אם את רוצה לשנות כיוון לתחומי טיפול וייעוץ אחרים יהיה עליך לעשות השלמות למשל מתחומי הפסיכולוגיה או האומנויות ומשם ללמוד לתואר שני טיפולי כלשהן. השאלה מה מעניין אותך לעשות ובאיזו מסגרת.